Γιάννης Μουζάλας: Οι Ευρωπαϊοι συνεχίζουν να κατηγορούν την Ελλάδα για το προσφυγικό

14:06 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας κάνει λόγο για την ύπαρξη ορισμένων «φωνών» από την Ευρώπη, οι οποίες εξακολουθούν να επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Μουζάλας τονίζει πως η προσφυγική κρίση, πρόκειται για ένα «πρόβλημα ευρωπαϊκό κι όχι ελληνικό», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως με τις ολοένα αυξανόμενες προσφυγικές ροές από το Αιγαίο η Ελλάδα

έχει αναλάβει τεράστιες ευθύνες πολύ περισσότερες απ΄ ότι της αναλογούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίοι εξακολουθούν να κατηγορούν την Ελλάδα, στοχεύοντας στο «να καθησυχάσουν τους πολίτες τους για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει το ζήτημα των ροών».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα:

Αυτό το πρόσχημα το χρησιμοποιούν ορισμένα για να κρύψουν το πρόβλημα ή να καθησυχάσουν το δικό τους κοινό. Αυτό το παιχνίδι ευθυνών που δεν μας ανήκει να σταματήσει.

Ερωτώμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων ο κ. Μουζάλας δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «κάνει μια προσπάθεια από το λίγο να προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται”.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσφυγικών εισροών και του ρόλου της γειτονικής Τουρκίας σε αυτή την εξέλιξη ο κ.Μουζάλας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ζούμε ιστορία. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε 6 – μήνες είναι κάτι που δεν είχε συμβεί από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία δεν μειώνει τις ροές. Έχουμε βομβαρδισμό μ 4.00 αφίξεις την ημέρα, παρά του γεγονός ότι έχουμε 6 και 7 Μποφόρ και αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό.

Τέλος, ο κ.Μουζάλας επεσήμανε για ακόμα μια φορά πως είναι λάθος να ρωτάει κανείς τον αριθμό προσφύγων που μπορεί να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως «αν συνεχίσουμε να θέτουμε αυτό το ερώτημα τότε η χώρα κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ψυχών».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Γιάννης Μουζάλας: Οι Ευρωπαϊοι συνεχίζουν να κατηγορούν την Ελλάδα για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα