Ήγγικεν η ώρα – Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς

17:58 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησαν οι πρώτες συναντήσεις των επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών, με τους εκπροσώπους της ελληνικής Κυβέρνησης, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιείται κανονικά η συνάντηση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ράσμους Ρέφερ και Νίκολα Τζιαμαρόλι.

Αιχμή δόρατος το ασφαλιστικό

Σημειώνεται πως οι πρώτες συζητήσεις, θα επικεντρωθούν στις προωθούμενες

από την ελληνική Κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, καθώς αυτό εξακολουθεί να παραμένει σημείο κλειδί των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, πρέπει να ανταποκρίνεται και σε δημοσιονομικά μεγέθη, τα οποία δεν έχουν ακόμη πλήρως προσδιορισθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ντέλια Βελκουλέσκου, εκπροσωπώντας το ΔΝΤ, θα διατηρήσει την σκληρή της στάση, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και αναμένεται να δείξει μεγάλη επιμονή στις περικοπές συντάξεων και την μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ενδεικτική της δυσκολίας των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είναι και η στάση που κρατάει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε σχετικά με την αξιολόγηση πως «με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, η αξιολόγηση θα χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθεί», θέτοντας, ωστόσο, ως προϋπόθεση την επίλυση του συνταξιοδοτικού.

Στο τραπέζι των κρίσιμων συζητήσεων, εκτός από το ασφαλιστικό, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, με την προθεσμία που είχε δοθεί, από την τελευταία διαπραγμάτευση, να λήγει στις 15 Φεβρουαρίου. Τα αποτελέσματα των συζητήσεων, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται να διαμορφώσουν συνολικά την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως οι συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα στη χώρα, με τις κινητοποιήσεις των αγροτών να βρίσκονται στο ζενίθ τους και τις απεργιακές κινητοποιήσεις πολλών επαγγελματικών κλάδων να κορυφώνονται.

Η ελληνική πλευρά, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση πως «είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα. Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Οι συναντήσεις της Τρίτης:

Στις 11:00 π.μ. οι Θεσμοί συναντούν τον Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό, ενώ στις 17:00 ο Γ. Σταθάκης δίνει ραντεβού με τους επικεφαλής για τα κόκκινα δάνεια.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ήγγικεν η ώρα – Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
ωρα, ηγγικεν η ωρα, ηγγικεν, ΔΝΤ, photo, ipop, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, νεα κυβερνηση, αξιολογηση, αποτελεσματα, ipop, δανεια, αυξηση, ασφαλιστικο, εβδομαδες, γινεται, δοθει, ευκολα, επενδυσεις, ζενιθ, κυβερνηση, κλιμα, ραντεβου, χωρα, ιδιαιτερα
Τυχαία Θέματα