Γι’ αυτό σου ζητούν οι αεροσυνοδοί να ανεβάσεις το σκίαστρο στο παράθυρο πριν την προσγείωση

22:03 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σου ζητούν οι αεροσυνοδοί να ανεβάσεις το σκίαστρο στο παράθυρο πριν την προσγείωση; Και, όμως, υπάρχει λογική εξήγηση!

Κάνε τηνεικόνα στο μυαλό σου. Κάθεσαι αναπαυτικά -όσο μπορείς- στην θέση δίπλα στο παράθυρο του αεροπλάνου. Έχεις επιλέξει στρατηγικά αυτή τη θέση καθώς θέλεις να ακουμπάς στο παράθυρο, να βλέπεις έξω και να μην σε ενοχλεί ο οποιοσδήποτε θέλει να σηκωθεί από τη θέση του. Σε έχει ψιλοπάρει ο ύπνος και επειδή σε ενοχλεί ο ήλιος έχεις κατεβάσει το σκίαστρο.

Μέχρι εδώ όλα καλά…

Ακούς το «μπλινκ» από το σήμα ότι πρέπει να δέσεις τη ζώνη σου καθώς φτάνετε στον προορισμό και ετοιμάζεστε για προσγείωση και έρχεται η χαμογελαστή αεροσυνοδός και σου λέει «μπορείτε να ανεβάσετε το σκίαστρο για την προσγείωση;». Εσύ το ανεβάζεις αλλά αναρωτιέσαι «ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ;;;;».

Η απάντηση είναι απλή! Για την δική σου ασφάλεια! Για την ακρίβεια μία αεροσυνοδός εξήγησε πως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρέπει να είναι σε θέση να κοιτάξει (σσ η αεροσυνοδός) και να αξιολογήσει την κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει έξω από το αεροσκάφος. Να ελέγξει αν υπάρχουν συντρίμια, φωτιά ή νερό που εμποδίζουν τη δίοδο από τις πόρτες εξόδου και να επιλέξει ποια πλευρά του αεροσκάφους θα χρησιμοποιήσει για να εκκενώσει το αεροσκάφος.

Μπορεί να ακούγεται σαν μία πολύ μικρή λεπτομέρεια το σκίαστρο αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετράει όταν θα πρέπει να αδειάσεις ένα αεροσκάφος μέσα σε 90 δευτερόλεπτα! Και σίγουρα το να πρέπει να ανοίξεις το σκίαστρο που μέσα στον πανικο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο σου τρώει χρόνο!

Δεν το λες παράλογο…!

The post Γι’ αυτό σου ζητούν οι αεροσυνοδοί να ανεβάσεις το σκίαστρο στο παράθυρο πριν την προσγείωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα