Γερμανία και Αυστρία ζητούν την παράταση των συνοριακών ελέγχων εντός της Σένγκεν

13:50 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της παράτασης των συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν τάσσονται Γερμανία και Αυστρία.

Θυμίζουμε, πως η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Αυστρία μετά την άφιξη 1,3 εκατ. προσφύγων και μεταναστών είχαν αυξήσει τους έλεγχους που πραγματοποιούσαν.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το τρέχον σύστημα που επιτρέπει τους ελέγχους στα σύνορα ολοκληρώνεται

στα μέσα Νοεμβρίου. Τάσσομαι υπέρ της παράτασής του» και συμπλήρωσε:

Είναι σωστό να παρατείνουμε τη δυνατότητα συνοριακών ελέγχων σε ευρωπαϊκή βάση και αυτό θα το συζητήσουμε σήμερα στο περιθώριο

Να σημειωθεί, πως νωρίτερα την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αυστριακός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σομπότκα ο οποίος εκτίμησε πως οι έκτακτοι έλεγχοι θα πρέπει να παραταθούν και μετά τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Σομπότκα είπε:

Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 50.000 πρόσφυγες και υπάρχουν πολλοί στις βαλκανικές χώρες

Και παράλληλα πρόσθεσε: «Οπότε δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι το σύστημα θα λειτουργεί στις 15 Νοεμβρίου. Πιστεύω ότι είναι πιθανό να χρειαστεί μια παράταση ή πρέπει να σκεφτούμε άλλα βήματα».

Την ίδια στιγμή, διπλωμάτες στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «τις τελευταίες ημέρες ότι δεν αναμένουν ακόμη την πλήρη αποκατάσταση της ελευθερίας της κίνησης στη ζώνη Σένγκεν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της ανακοίνωσε πως θα επιθυμούσε «η κατάσταση να επιστρέψει στο κανονικό έως το τέλος του έτους».

The post Γερμανία και Αυστρία ζητούν την παράταση των συνοριακών ελέγχων εντός της Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα