Γεωργία Μπιτάκου: Από το «ρινγκ» της δημοσιογραφίας στο ρινγκ του No Limits

19:39 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Η μεγαλύτερη διοργάνωση στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων έχει άρωμα γυναίκας και συγκεκριμένα της δημοσιογράφου Γεωργίας Μπιτάκου που πριν από δέκα μόλις χρόνια πήρε την απόφαση να ιδρύσει το No Limits.

H Γεωργία Μπιτάκου παραμένει η μόνη γυναίκα διοργανώτρια αγώνων μαχητών στο κόσμο και μοιράζεται με το iPop.gr τις έντονες στιγμές που έχει ζήσει στο πλευρό των σπουδαιότερων αθλητών της χώρας.

Φέτος, η διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερη καθώς θα είναι αφιερωμένη στους τρεις Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους στην Κίναρο από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Πως πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις το No Limits;Ήταν μια απόφαση η οποία ήρθε εκεί που δεν το περίμενα. Ο αδερφός μου ο Σταμάτης Μπιτάκος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο muay thai. Το 2006 τον ακολούθησα σε αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Είδα μια τηλεοπτική παραγωγή του Τάρικ Σόλακ η οποία με συνεπήρε και σκέφτηκα πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όταν γυρίζαμε και πριν ακόμα προσγειωθούμε σκεφτήκαμε με τον αδερφό μου να κάνω κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Αμέσως τηλεφώνησα σ΄ένα φίλο μου για να ρωτήσω για την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσω. Μέσα σε τρεις μήνες έγινε για πρώτη φορά το No Limits. Βέβαια, γνώριζα πως έχουμε πολλούς σπουδαίους αθλητές χωρίς όμως να έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν. Είναι σαν να έχουμε τους καλύτερους ηθοποιούς χωρίς, όμως, να υπάρχουν θέατρα και κοινό για να παίξουν.
Πως ήταν, λοιπόν, η πρώτη διοργάνωση; Τι αναμνήσεις έχεις από αυτή;Ήταν η πιο ακριβή και φαντασμαγορική παραγωγή η οποία, όμως, δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε. Αν και τα ονόματα τα οποία την πλαισίωναν ήταν δυνατά (Σταμάτης Μπιτάκος, Γιάννης Σοφοκλέους, Καλλιόπη Γεϊτσίδου κ.α.) ο κόσμος ήταν πιο επιφυλακτικός. Μόνο τα φώτα τότε είχαν κοστίσει περίπου 40.000 ευρώ. Έμοιαζε με μια πολύ μεγάλη συναυλία εξωτερικού. Μπήκε, όμως, μέσα. Η επόμενη χρόνια ήταν πολύ καλύτερη. Η απήχηση στον κοινό ήταν εξαπλάσια.
Δημοσιογραφία και ρινγκ; Πως συνδυάζονται αυτά τα δυο; Έχουν κοινά;Και τα δύο χρειάζονται πολύ γερό στομάχι. Σίγουρα και οι δύο χώροι είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Το μυστικό μου θεωρώ για το No Limits είναι πως το ξεκίνησα με το ίδιο πάθος που είχα και έχω στη δημοσιογραφία. Το promotion των αγώνων έγινε για μένα στόχος, ένα παιδί το οποίο έπρεπε να μεγαλώσω. Και στους δύο χώρους ξεπερνάς τα όρια σου αν θες να διακριθείς πρέπει να είσαι μαχητής.
Πιστεύεις πως η δημοσιογραφία σε βοήθησε στην οργάνωση του No Limits;Ότι έχω κάνει στη ζωή μου δίνει την ώθηση να προχωρήσω. Και η νομική και η δημοσιογραφία όπως και το θέατρο αλλά και η διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ήταν για εμένα πολύ σημαντικά εφόδια. Για να σταθείς βέβαια στο χώρο πρέπει να είσαι οργανωτικός άνθρωπος κάτι το οποίο μου το έμαθε η νομική. Η δημοσιογραφία στην περιοδεία που πραγματοποίησα στην αρχή με έκανε να θέλω να ξετυλίξω το κουβάρι και να προσπαθήσω να κάνω τους πάντες συνοδοιπόρους.
Ποια είναι η συμπεριφορά του κόσμου όταν συναντούν μια γυναίκα promoter σε μαχητικούς αγώνες;Είμαι η μόνη στη γυναίκα στον κόσμο που ασχολείται με την διοργάνωση αγώνων. Πολλές παλιές αθλήτριες έχουν γίνει μάνατζερ, αλλά μόνο εγώ είμαι και διοργανώτρια και παράλλαλα τηλεοπτικός παραγωγός μαχητικών events. Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως είναι εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο. Μπορεί το ότι είμαι γυναίκα να ανοίγει πιο εύκολα την πόρτα για να με ακούσει κάποιος άλλα δεν φέρνει πάντα κάποιο αποτέλεσμα.Το «ξύλο» είναι ακόμα ταμπού για τους Έλληνες;Παλιότερα το είχαν στο μυαλό τους συνδεδεμένο με τον υπόκοσμο. Και οι περισσότεροι ρωτούσαν τι κάνει μια γυναίκα σε τέτοιου είδους αγώνες. Μέχρι ένα σημείο μπορώ να πω ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση τους. Γι΄αυτό άλλωστε στόχος μου ήταν να μπει η διοργάνωση στην τηλεόραση για να γνωρίσει ο κόσμος τους αθλητές και να κατανοήσει πως ζουν σύμφωνα με τους κανόνες ευγενούς άμιλλας.
Τι διαφορετικό θα δούμε στην επετειακή διοργάνωση;Οι αγώνες συμπληρώνουν δέκα χρόνια ζωής μέσα στις χειρότερες συνθήκες που μπορεί να βιώσει η χώρα. Οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι, είναι οικονομικά καταρρακωμένοι είναι δυστυχώς πλέον άνθρωποι χωρίς όραμα. Το μήνυμα πάντα ήταν ο δικός μου Δούρειος Ίππος, προκειμένου να τονίσω πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και ότι τα όνειρα μας δεν μπορούν να γκρεμισθούν. Ψηλά, λοιπόν, το κεφάλι, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.Σε ποιον είναι αφιερωμένο το φετινό No Limits;Αφιερώνεται στη μνήμη των τριών νέων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που την ώρα που ασκούσαν το καθήκον έχασαν τη ζωή τους. Έχω ήδη προσκαλέσει τις οικογένειες τους και μου έχουν απαντήσει πως θα παραβρεθούν. Το κλίμα σαφώς θα είναι φορτισμένο αλλά θα ήθελα να δείξω πως οι πρέπει να στηρίζουμε τη χώρα μας. Πλέον φοβόμαστε να μιλήσουμε για την πατρίδα μας καθώς τα λόγια μας τις περισσότερες φορές παρερμηνεύονται και μας κατηγορούν πως είμαστε εθνικιστές με ακραίες συμπεριφορές. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η παράδοση μας, ο ήλιος μας η ελευθερία μας και όλα όσα μας χάρισε απλόχερα αυτή η χώρα.Στόχοι για τις επόμενες χρονιές;Θα συνεχίσουμε δυναμικά μπαίνοντας πια στη δεύτερη δεκαετία. Στόχος είναι η διοργάνωση να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ τα σχέδια μας είναι πολλά. Ήδη έχουμε έτοιμες τις δύο επόμενες διοργανώσεις και προχωράμε για τις επόμενες.Φέτος τα ηνία της παρουσίασης τα παραδίδεις. Δεν γίνεται, όμως, το κοινό να μην δει την Γεωργία Μπιτάκου στους αγώνες. Τι να περιμένουμε;Θα κάνω την έναρξη και την παρουσίαση του main fight. Την παρουσίαση των υπόλοιπων αγώνων θα την αναλάβει μια πολλά υποσχόμενη κοπέλα η Χρυσάνθη Πατερού γιατί πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά τα οποία έχουν τα εφόδια για να εξελιχθούν. Εγώ φυσικά θα είμαι εκεί για να συντονίζω ως διοργανώτρια και να υποδεχτώ τους καλεσμένους.Τι ξεχωριστό θα έχει η βραδιά της 23ης Απριλίου;Λόγω της συμπλήρωσης των δέκα ετών η βραδιά θα είναι ξεχωριστή. Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου μια αγαπημένη καλλιτέχνης θα τιμήσει με την παρουσία της τη δεκαετή ιστορία του No Limits, τους πρωταθλητές που θα αγωνιστούν αλλά και τη μνήμη των αξιωματικών μας. Θα μοιραστούν δώρα, θα δούμε προβολές video art, μουσικές από τον Γιάννη Οικονόμου και θα έχουμε 8 αγώνες που είναι τόσο σημαντικοί ώστε να μπορούν να σταθούν ο καθένας ως μια ξεχωριστή διοργάνωση. Ειδικά ο τελικός μεταξύ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Φλοριάν Μάρκου και του Ολλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με καταγωγή από την Τουρκία, Hasan Toy έχει ήδη στρέψει τα μάτια της Ευρώπης επάνω μας.

Info!

No Limits 27

Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος»,

Ημερομηνία: 23/04/2016

Ώρα: 20.00 (pre games: 14.00-19.00)

Προπώληση εισιτηρίων: Tickethouse- Yava Fitness Centers

Πληροφορίες-κρατήσεις VIP: 210-3608366

Χορηγοί του No Limits «Star Wars»: YAVA FITNESS CENTER, ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ,ABC KINITRON,EKO,PLUS PROMOTION,ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ,PERSANI,SEVEN HELLAS,QNT,BLUEGR HOTEL & RESORTS,CORAL HOTEL,CREATION CATERING,BASE SAFE SECURITY).Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης ,του Επαγγελματικού Συνδέσμου Πυγμαχίας και του Βυζαντινού Target Sport Club.

The post Γεωργία Μπιτάκου: Από το «ρινγκ» της δημοσιογραφίας στο ρινγκ του No Limits appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
georgia bitakou, σταματης μπιτακος χρυση αυγη
Τυχαία Θέματα