Φόβοι Ουάσινγκτον και Βαγδάτης για την «επόμενη μέρα» στη Μοσούλη

09:17 18/10/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί Βαγδάτη και Ουάσινγκτον να ξεκίνησαν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με το πώς θα διοικηθεί αφού αποχωρήσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ουάσινγκτον έχει αντιληφθεί τα κενά που υπάρχουν στον προγραμματισμό όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μοσούλη και φαίνεται πως ανησυχεί μήπως η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου εάν ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες στο βόρειο Ιράκ.

Παρόλα αυτά, όλες οι πλευρές φαίνεται πως συμφωνούν ότι το να περίμεναν μέχρι να σταθεροποιηθεί η

πολιτική κατάσταση στην Βαγδάτη, θα ήταν απλώς χάσιμο χρόνου και μη ρεαλιστική επιλογή.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος μετρά συνεχόμενες απώλειες στις μάχες, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, καθώς μ’ αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η κατάσταση για τον στρατό του Ιράκ και τους συμμάχους του.

Ανησυχεί ο ΟΗΕ

Σε δηλώσεις του την Δευτέρα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Στίβεν Ο’Μπράιεν, τόνισε:

Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την ασφάλεια 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν στη Μοσούλη. Οι οικογένειες είναι εκτεθειμένες στον ακραίο κίνδυνο να παγιδευθούν ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά ή να γίνουν στόχος ελεύθερων σκοπευτών

The post Φόβοι Ουάσινγκτον και Βαγδάτης για την «επόμενη μέρα» στη Μοσούλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα