Φέτος μην πας στα Κουφονήσια (Photos)

15:20 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Φέτος μην πας στα Κουφονήσια… γιατί άλλωστε να θέλει κάποιος να πάει στον επίγειο παράδεισο που βρίσκεται στις Μικρές Κυκλάδες και κρύβει μικρές διαμαντένιες παραλίες, μοναδικές παραλίες, απόλυτη ηρεμία και φιλικότατους ντόπιους οι οποίοι αγκαλιάζουν τους τουρίστες;

Αν έχεις επισκεφτεί τα Κουφονήσια υποθέτω ότι ήδη γνωρίζεις πως είναι ένα μικρό στολίδι στο Αιγαίο με μοναδικές παραλίες, χρυσές αμμουδιές, διάφανα νερά, αισθάνεσαι ακόμα την γαλήνη από την ατμόσφαιρα και ίσως έχεις ερωτευτεί και εσύ τους ντόπιους οι οποίοι

είναι ίσως οι πιο φιλικοί άνθρωποι σ’ ολόκληρη την Ελλάδα! Αν δεν έχεις πάει πίστεψε με θέλεις να πας!

Καστέλη

Διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες ακρογιαλιές και λαµπερός ήλιος στο σύµπλεγµα των Μικρών Κυκλάδων κάπου ανάµεσα σε Νάξο και Αµοργό. Θαλάσσιες σπηλιές, αιγαιοπελαγίτικο φως και µια αύρα τροµερά χαλαρή, 6,5 ώρες μακριά από τον Πειραιά.

Αν είσαι από τους τύπους που το άγχος της δουλειάς σ’ ακολουθεί και στις διακοπές νομίζω ότι είναι απαραίτητο να βρεθείς στα Κουφονήσια για να ηρεμήσεις. Αν πάλι είσαι χαλαρός τα Κουφονήσια είναι το σπίτι σου και δεν το ξέρεις!

Μόλις φτάνεις στο λιμάνι του Πάνω Κουφονησίου σε καλωσορίζουν τα πρώτα λευκά σπιτάκια, οι ψαρόβαρκες και τα καΐκια στο μικρό λιμανάκι, ο ανεμόμυλος στην αριστερή πλευρά της προκυμαίας και ξεκινάς να περπατάς στο πλακόστρωτο καλντερίμι… κάπως έτσι ξεκινάει ένας μεγάλος έρωτας καθώς στα πόδια σου απλώνεται ήδη η παραλία Άμμος ενώ τριγύρω σου απλώνονται μαγαζάκια, παραδοσιακά καφενεδάκια-ρακομελάδικα, ταβερνάκια και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Μην πάρεις αμάξι για τα Κουφονήσια!

Το νησί είναι μικρό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε 3 ώρες έχεις περπατήσει ολόκληρο το (Άνω) Κουφονήσι. Αν δεν είσαι ο τύπος του περπατήματος μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο για να φτάσεις στις εντυπωσιακές παραλίες.

Πορί, Φανός, Φοίνικας, Πλατιά Πούντα, Χαροκόπου, Άμμος, Γάλα, Ιταλίδα είναι οι βασικές παραλίες του νησιού (με προσωπικές αγαπημένες το Πορί και την Ιταλίδα) αλλά παραλίες μοναδικής ομορφιάς βρίσκεις και στο Κάτω Κουφονήσι οι οποίες θα σου χαρίσουν καρτποσταλικές εικόνες βγαλμένες από την …Καραϊβική!

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσεις στο «Πάνω» Κουφονήσι είναι η παραλία του «Φοίνικα» (15 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι). Η δεύτερη παραλία, ο «Φανός», φιλοξενεί ένα beach bar ενώ η επόμενη παραλία που βρίσκεις μπροστά σου είναι η «Ιταλίδα».

20 με 25 λεπτά περπάτημα από τον Φοίνικα συναντάς το κόσμημα του νησιού το «Πορί». Η συγκεκριμένη παραλία έχει αρκετά έντονους ανέμους οπότε είναι ιδανική για τους windsurfers.

Βόρεια από τον όρμο Πορί, μόλις 150 μέτρα περίπου βρίσκεται ο όρμος Ξυλομπάτης. Η βραχώδης περιφέρεια του όρμου κρύβει 2 σπηλιές.
Η μία σπηλιά είναι διαμπερής και η δεύτερη τυφλή καταλήγοντας σε μία μικρή παραλία.

Προφανώς το Κουφονήσι δεν θα μπορούσε να μην έχει την δική του «Πισίνα» και γι’ αυτό φρόντισε η φύση! Μία φυσική πισίνα στην ανατολική πλευρά του νησιού, περνώντας την τελευταία παραλία Πλατιά Πούντα προς παραλία Πορί θα βρεθεί μπροστά στα μάτια σου και δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς και να μην κάνεις μία βουτιά!

Οι Κουφονησιώτες λένε πως ίσως να είναι ένα από τα παιχνίδια που κάποτε ο Ποσειδώνας πρόσφερε στις Νηρηίδες για να διασκεδάζουν… εμείς συμφωνούμε μαζί τους!

Σε περίπτωση που το περπάτημα δεν είναι το φόρτε σου μπορείς να πάρεις το καραβάκι το οποίο ξεκινάει από το λιμάνι και κάνει το γύρο του νησιού με στάσεις στις προαναφερθείσες παραλίες. Ή αλλιώς να αφεθείς στα χέρια του Κλέιντι -του μοναδικού οδηγού ταξί στο νησί- ο οποίος μοιάζει εντυπωσιακά με τον Bradley Cooper!

Όρμο του Ξυλομπάτη

Το βράδυ, από τον οικισμό στο Πάνω Κουφονήσι θα δεις την κυρά της Κέρου απέναντι να αναδεικνύει τη μυστηριακή της σιλουέτα στο φεγγαρόφως. Το πρωί, το μικρό νησί Κέρος αποκαλύπτει το αρχαιολογικό του ενδιαφέρον. Προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος, για μερικούς τόσο σημαντικός όσο η Δήλος, είναι η «πατρίδα» των κυκλαδίτικων ειδωλίων του Αρπιστή και του Αυλήτη.

Πορί

Aν βεβαίως θέλεις να απομονωθείς τελείως μπορείς να πάρεις τη λάντζα και να πεταχτείς στο «Κάτω» Κουφονήσι το οποίο είναι το απόλυτο ησυχαστήριο και αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ. Στο κάτω κουφονήσι πέρα από μία ταβέρνα, ο «Βενετσάνος», δεν υπάρχει άλλο κτίσμα, δεν υπάρχει ρεύμα και τρεχούμενο νερό, οπότε αν αποφασίσεις μονοήμερη εξόρμηση καλό είναι να πας εφοδιασμένος!

Κάτω Κουφονήσι- Ταβέρνα «Βενετσάνος»

Η πρώτη στάση της λάντζας είναι η ταβέρνα «Βενετσάνος»στη παραλία του Δέτη ενώ η δεύτερη στάση είναι στο «Νερό» η οποία είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία των νησιών.

Και από διασκέδαση;

Αν περιμένεις να ζήσεις το αχαλίνωτο nightlife της Μυκόνου δυστυχώς ατύχησες! Στο Κουφονήσι πέρα από το απόλυτο star gazing (από τους πιο καθαρούς ουρανούς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα) μπορείς να απολαύσεις τα κοκτέιλς σου στη χώρα όπου μαζεύεται ολόκληρο το νησί. Ενδεικτικά μπορείς να χαλαρώσεις στο «Σορόκο» ή στο Nikitas Bar πάνω από τη κεντρική παραλία του νησιού με jazz μουσική ή (προσωπικά αγαπημένο) στο «Καλόφεγγο».

… και φαγητό;

Αν αγαπάς το κατσικάκι είσαι στο σωστό νησί καθώς από τις φημισμένες ντόπιες σπεσιαλιτέ είναι το κατσικάκι στη γάστρα που εκτρέφεται εκεί, ενώ είναι must να δοκιμάσεις μυζήθρα και φυσικά φρέσκο ψάρι.

Η παλαιότερη ίσως ταβέρνα του νησιού είναι η Μέλισσα στο κέντρο του χωριού με πολύ καλές πίτες, ενώ στο «Νέο Ρεμέτζο» μπορείς να βρεις από τα καλύτερα ψάρια. Από τα «sos» είναι να δοκιμάσεις τα πιάτα στο «Καλόφεγγο» στο Πορί.

Στο Κάτω Κουφονήσι οι επιλογές είναι…. μία! Και πιο συγκεκριμένα η ταβέρνα του Βενετσάνου η οποία φημίζεται για το κατσικάκι της Κέρου, τη σπέσιαλ κακκαβιά και τις παραδοσιακές γεύσεις στον ξυλόφουρνο.

Διαμονή;

Η διαμονή στο νησί μπορεί να είναι ένα πρόβλημα γιατί είναι μικρό νησί με μεγάλη -πολύ μεγάλη- ζήτηση! Πλέον τα καταλύματα έχουν αυξηθεί βεβαίως αλλά καλό είναι να μην παίξεις ρώσικη ρουλέτα με το αν θα κοιμηθείς στη παραλία! Γι’ αυτό καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με το
Ionathan Koufonisia Suites στη χώρα ή το Koufonisia Resort ή κάποιο άλλο από τα καταλύματα του νησιού για να μην βρεθείς με ταβάνι τα αστέρια!

…Καλώς Ήρθατε στον Παράδεισο…

Δεν σε πείσαμε για Κουφονήσια; Μήπως θέλεις να πάς Αστυπάλαια;

Αυτό το video θα σε κάνει να θέλεις να κλείσεις εισιτήρια για την Αστυπάλαια

Photos: e-koufonisia.gr, iPop.gr

The post Φέτος μην πας στα Κουφονήσια (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα