Φάε μαύρη σοκολάτα! Κάνει καλό

08:05 17/11/2014 - Πηγή: iPop

Η μαύρη σοκολάτα που προέρχεται από τους καρπούς των κακαόδεντρων (Theobroma cacao) εκτός από το να σου γλυκάνει την ζωή μπορεί να σε βοηθήσει να θωρακίσεις την υγεία σου.

Ανάλογα με την επεξεργασία που γίνεται στη σοκολάτα το ποσοστό του κακάου της μπορεί να ελαττωθεί σημαντικά. Όσο, όμως, πιο υψηλό είναι το επίπεδο του κακάου, τόσο πιο πικρή είναι η γεύση της και τότε προσφέρει στον οργανισμό σου περισσότερα καλά.

Τι μπορεί να
κάνει η μαύρη σοκολάτα για εσένα;Είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά: Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από ειδικούς επιστήμονες, η μαύρη σοκολάτα παρέχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση ακόμη και από τα μούρα, που θεωρούνται κατεξοχήν αντιοξειδωτική τροφή.Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη. Οι δύο αυτές ουσίες διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και βελτιώνουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.Ηρεμεί: Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η μαύρη σοκολάτα έχει έντονη ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση. Ανεβάζει στα ύψη τα επίπεδα της σεροτονίνης τα οποία συνήθως είναι αρκετά χαμηλά σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.Προστατεύει το δέρμα και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες: Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική ήρθε να μας αποκαλύψει ότι η μαύρη σοκολάτα παρέχει σημαντική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και έτσι βοηθά το δέρμα να γεράσει πιο αργά.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Φάε μαύρη σοκολάτα! Κάνει καλό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα