Αντιμετώπισε τα όλα – ΜΠΟΡΕΙΣ!

19:30 16/11/2014 - Πηγή: iPop

Δυσκολίες, απογοητεύεις, δράματα και κλάματα είναι πράγματα που συχνά πυκνά αντιμετωπίζουμε όλοι στη καθημερινότητα μας. Είτε στη προσωπική μας ζωή, είτε στο επαγγελματικό μας περιβάλλον, βιώνουμε πράγματα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Σημασία, όπως σου έχω ξαναπεί, δεν έχουν τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά. Σημασία έχει η αντίδρασή μας σε αυτά! Το πώς θα αντιμετωπίσουμε το κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά μας δείχνει το χαρακτήρα μας, αλλά και την εξέλιξη του πράγματος. Αντιμετώπισε τα όλα – ΜΠΟΡΕΙΣ!

Τι εννοούμε; Αν, για παράδειγμα, η πρώτη σου σκέψη με το που συναντήσεις

το οποιοδήποτε εμπόδιο, μικρό ή μεγάλο, είναι “Τα παρατάω”, τότε δε θα καταφέρεις ποτέ τίποτα! Οι δυσκολίες είναι που μας κάνουν δυνατούς και διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας. Μέσα από αυτές μαθαίνουμε να σηκωνόμαστε κάθε φορά που σκοντάφτουμε και πέφτουμε στο έδαφος. Κι ας γρατζουνιστεί το γόνατο μας – κι ας το γυρίσουμε το πόδι – κι ας το σπάσουμε, στην τελική! “Μέχρι να παντρευτείς, θα γιάνει”, όπως συνήθιζε να λέει η γιαγιά μου κάθε φορά που “έτρωγα” τα μούτρα μου. Και είχε δίκιο. Όλα διορθώνονται και όλα γίνονται! Ακόμα και όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο το θάνατο, στο περιβάλλον μας (που δεν είναι ένα απλό εμπόδιο). Μπορεί ο πόνος να είναι τεράστιος, όμως, η ζωή συνεχίζεται και ο Θεός μας την έδωσε απλόχερα για να τη ζήσουμε στο έπακρον.

Αν σκεφτείς από την άλλη, ότι το εμπόδιο είναι ένα γιγάντιο τέρας που θα έρθει και θα σε κατασπαράξει, τότε πάει, το έχασες το παιχνίδι – το «τέρας» σε έχει ήδη κερδίσει και έχει πάρει και χρυσό μετάλλιο! Το να κλειστείς στον εαυτό σου και να τα παρατάς σε κάθε δυσκολία, δεν είναι λύση – κάθε άλλο! Είναι λάθος! Πρέπει να σταθείς στα πόδια σου, να υψώσεις το ανάστημα σου και να πεις “εδώ είμαι παλιοεμπόδιο – είμαι δυνατός, δε θα με κερδίσεις”! Αντιμετώπισε τα όλα με χιούμορ, θετική σκέψη και αισιοδοξία! Απέδειξε στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις! Οπλίσου με υπομονή, πείσμα και επιμονή και θα τα καταφέρεις!

Εξάλλου, δε βαριέσαι, τα πρώτα 100 χρόνια της ζωής μας, είναι δύσκολα…

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Αντιμετώπισε τα όλα – ΜΠΟΡΕΙΣ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα