Αίφνης... σύντροφος ο Μακρόν

To κυβερνητικό ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών μας ενημερώνει ότι έρχεται… απόβαση επενδυτών από τη Γαλλία. ΌτιoΜακρόν φέρνει στις 7 Σεπτεμβρίου πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα καθώς οι επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν μαζί του έρχονται για τη Γη της αριστερής Επαγγελίας.

Μάλιστα, εφημερίδες όπως η Αυγή και η Εφημερίδα των Συντακτών μας τονίζουν ότι έρχονται με συγκεκριμένες προτάσεις για όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Πριν από μερικές

ημέρες γράφαμε ότι μπορεί να πέσουν και υπογραφές για την τράπεζα Αττικής με γαλλική τράπεζα και τοdealνα είναι το δώρο του Εμμανουέλ στον Αλέξη που τόσο αγαπά.

Προχθές έγινε ολόκληρη κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα η Ελλάδα να δεχθεί τον Μακρόν και τις γαλλικές επενδύσεις. Φανταζόμαστε ότι θα του στρώσουν κόκκινο χαλί, οι εφημερίδες και ταsitesθα γράφουν αυτές τις γλοιώδεις αναλύσεις για το πόσο όμορφη και απλή είναι η Περιστέρα δίπλα στην… μαμά του Γάλλου προέδρου, ποια φορά καλύτερο μίνι κ.λπ.

Και βεβαίως θα μας ενημερώσει το έγκυρο ΑΠΕ και με πολύωρες συνδέσεις η ανεξάρτητη ΕΡΤ για κάθε βήμα και λέξη των δύο μεγάλων πολιτικών ηγετών, που σαν κι αυτούς δεν έχει βγάλει η Ευρώπη. Είναι πάνω – κάτω στην ίδια ηλικία άλλωστε, οπότε εύκολα θα μπορούν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι να μιλήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που μπορούν να φέρουν αυτοί οι 40άρηδες στην Γηραιά Ήπειρο.

Τι ευτυχία που θα δούμε τον Τσίπρα και τους υπουργούς του να γελάνε και να χαριεντίζονται με τους Γάλλους επενδυτές και να τους κάνουν τεμενάδες για τα λεφτά που θα φέρουν.

Και ξαφνικά εκεί στην καλοκαιρινή ραστώνη που ακόμη υπάρχει θυμόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που χαρακτήριζε τον Μακρόν νεοφιλελεύθερο και με αηδία τον ονόμαζε «εκπρόσωπο των τραπεζιτών». Μάλιστα, κάποια συριζαίϊκα αρρωστημένα μυαλά έλεγαν ότι είναι αδιανόητο οι Γάλλοι να επιλέξουν τον δικό τους… Στουρνάρα που παίζει στα δάκτυλα τα συμφέροντα των ολίγων στη Γαλλία.

Αν θυμόμαστε καλά ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Αριστεράς που έλεγε «Η Γαλλία μπροστά στη χειρότερη επιλογή», όταν στο δεύτερο γύρο μονομάχησαν Λεπέν και Μακρόν. Τότε που ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς στην Ελλάδα είχε ποντάρει όλα τα λεφτά στον… κομμουνιστή Μελανσόν που ήθελε τη διάλυση της ΕΕ και όταν αυτός πάτωσε πόνταραν στην κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν και στα απομεινάρια του ναζισμού στην Ευρώπη. Τότε που εξομοίωναν τον σημερινό… μεγαλοεπενδυτή στην Ελλάδα Μακρόν με την ακροδεξιά, ρατσίστρια Λεπέν.

«Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Α' γύρου της Κυριακής, στέλνουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς σε όσους και όσες δίνουν τη μάχη για να βρεθεί στο β' γύρο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν», έγραφαν οι Πάνος Ρήγας και Γιάννης Μπουρνούς εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις γαλλικές εκλογές. Να φανταστούμε ότι θα είναι μαζί με τον Τσίπρα να υποδεχθούν τον μεγάλο επενδυτή, έστω κι αν αυτός είναι… εκπρόσωπος των τραπεζιτών.

Βεβαίως, μια τόσο μικρή κωλοτούμπα μπροστά σε τόσες άλλες μεγάλες που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά, δεν είναι τίποτε. Δεν θα πάθουν και κάτι αν ικετέψουν για λίγο… παντεσπάνι τον Μακρόν που κάποτε έβριζαν. Για σκεφτείτε να έπρεπε να υποδεχθούν την Λεπέν.

Όχι, όμως, να μας περνάνε για κορόιδα όλοι αυτοί που δεν ξέρουν να αναλύσουν το παραμικρό από τη διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτοί που έβριζαν τον Ολάντ και την Μέρκελ και στη συνέχεια ο Τσίπρας τους έπαιρνε τηλέφωνο κλαίγοντας όταν ο Σόιμπλε τον έδερνε αλύπητα.

Να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα κάνουν ότι δεν ξέρουν και τον Μαδούρο με τον οποίο κάποτε έκαναν κρυφές μπίζνες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα