Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Δεν γίνεται να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση μόνη της η Ελλάδα

20:10 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για το προσφυγικό υπέρ της Ελλάδας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αναφέρεται πως η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση, καλώντας τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. να μοιραστούν το βάρος του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζει:

«Η Ελλάδα

βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. Μια τόσο τεράστια υπόθεση και τέτοιας κλίμακας δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από μόνον μια χώρα. Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και καλούμε τα κράτη-μέλη να δείξουν ανθρωπιά και να μοιραστούν την ευθύνη της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πρωθυπουργοί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι σήμερα μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ποιοι έδωσαν το παρών στην συνεδρίαση;Σεργκέι Στανίσεφ, Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαίων ΣοσιαλιστώνΦρανσουά Ολάντ, Πρόεδρος της Γαλλίας,Ματέο Ρεντσι, πρωθυπουργός της ΙταλίαςΒέρνερ Φάιμαν καγκελάριος της ΑυστρίαςΣτέφαν Λέφεν, πρωθυπουργός ΣουηδίαςΖόζεφ Μούσκατ, πρωθυπουργός ΜάλταςΑντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός ΠορτογαλίαςΜπόχουσλαβ Σομπότκα, πρωθυπουργός ΤσεχίαςΑλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός Ελλάδας(παρατηρητής)Ζαν Ασελμπορν, υπουργός ΛουξεμβούργουΝτίντερικ Σάμσον, αρχηγός του PvdA, ΟλλανδίαςΦώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ΕλλάδαΛίβιου Ντράγκνεα επικεφαλής PSD, ΡουμανίαΠέντρο Σάντσες, PSOE, ΙσπανίαΦρανς Τίμερμανς, πρώτος αντιπρόεδρος ΕπιτροπήςΦεντερίκα Μογκερίνι, Υπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής ΠολιτικήςΜάρος Σέφκοβιτς ΕπίτροποςΠιέρ Μοσκοβισί , ΕπίτροποςΚορίνα Κρέτσου , ΕπίτροποςΤζάνι Πιτέλα Πρόεδρος της Ομάδας ΣοσιαλιστώνΜάρτιν Σουλτς Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

The post Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Δεν γίνεται να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση μόνη της η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα