Έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Τσίπρας- Μητσοτάκης

14:07 22/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε πιο ήρεμο κλίμα αλλά φυσικά με περιόδους εντάσεων συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται το απόγευμα από την Ολομέλεια. Τσίπρας και Μητσοτάκης ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους λίγο μετά το μεσημέρι.

Κουτσούμπας: Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες

«Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμα νομοσχέδιο – σκούπα. Είναι απύθμενο το θράσος σας. Πώς καταφέρνετε και πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε νέα μέτρα όταν φέρνετε τον κόφτη».

Πιστό υπηρέτη του κεφαλαίου χαρακτήρισε τα μέλη της Κυβέρνησης ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ έκανε λόγο για θράσος της Κυβέρνησης να πανηγυρίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί ο κόφτης.

«Η κλιμάκωση της αφαίμαξης των εργατικά στρωμάτων για να τροφοδοτείται τους ομίλους αφεντικά σας είναι η επιτυχία σας. Το θράσος σας δεν έχει όρια. Πρώτα μειώνετε τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων και τώρα αυξάνετε τις κλίμακες του ΕΝΦΙΑ, φορολογείτε ακόμα και τα αγροτεμάχια».

Ν. Δένδιας: Αντιλαμβάνεστε ότι η δημόσια περιουσία θα είναι υποθηκευμένη για 4 γενιές, με δική σας ψήφο;

Επίθεση στην Κυβέρνηση για το νέο Ταμείο έκανε ο Ν. Δένδιας από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Αντιλαμβάνεστε ότι η δημόσια περιουσία θα είναι υποθηκευμένη για 4 γενιές, με δική σας ψήφο;».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η πορεία σας ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μη γελιοποιηθείτε περαιτέρω».

Παππάς: Πάμε για «παρένθεση» οχταετίας»

«Η ΝΔ πρέπει να συντονιστεί με την πραγματικότητα και να ξυπνήσει. Η παρένθεση που ονειρεύεται η ΝΔ θα πάει λίγο πιο αργά. Πάμε για «παρένθεση» οχταετίας», είπε ο Νίκος Παππάς απατώντας στην εκτίμηση του κ. Σταμάτη από τη ΝΔ ότι την Άνοιξη του 2017 Πρωθυπουργός θα είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε πως :«Η ΝΔ έχει πέσει σε βέρτιγκο αντιπολιτευτικής τακτικής καθώς κατηγορεί την Κυβέρνηση για τυφλή σύγκρουση και την άλλη για άνευ όρων παράδοση. Η ΝΔ κληρονόμησε εκλογικές ήττες, την ακροδεξιά από την προθήκη στην διοίκηση του κόμματός τους, και την αριστερή παρένθεση κοντεύει να την κάψει στο ζέσταμα».

Βερναρδάκης: «Το πολυνομοσχέδιο αλλάζει τον περιορισμό των προσλήψεων»

«Το πολυνομοσχέδιο αλλάζει τον περιορισμό των προσλήψεων του «περίφημου 1 προς 5» μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την οποία η Κυβέρνηση κατάφερε να μειώνει σταδιακά τον συσχετισμό σε 1 προς 4, σε 1 προς 3 και ούτω καθεξής, τα επόμενα χρόνια, να απαλλάξει από τον περιορισμό του αριθμού των προσλήψεων τις δικαστικές αποφάσεις και να διαμορφώσει ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να υπάρχει ευελιξία στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας», τόνισε ο κ.Βερναρδάκης από το βήμα της Βουλής.

Σκουρλέτης: Κατηγορίες σε ΝΔ για νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό λαϊκισμό

Επίθεση εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό λαϊκισμό, ο οποίος την οδηγεί σε αδιέξοδο.

Για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας είπε πως δεν προορίζεται για ιδιωτικοποιήσεις.

«Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση,. Τα 5,4 δισ ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δεν υπήρξε τίποτα από εσάς κύριοι της ΝΔ. Πείτε αν ακόμη υποστηρίζετε αυτά που λέει ο επανακάμψας κύριος Σαμαράς περί βιωσιμότητας του χρέους. Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες. Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε».

Δ. Σταμάτης: Την Άνοιξη του 2017 ο Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός

Την άνοιξη του 2017 θα γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ο κ. Δ. Σταμάτης από το βήμα της Βουλής, ενώ πρόσθεσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται και ξυπνά με τον Σαμαρά».

Για την άποψη του κ. Τσακαλώτου ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να ρίξει τον Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σταμάτης είπε: «Αυτό τι είναι απειλή ή συμβουλή; Τέτοιες απειλές δεν τις δεχόμαστε. Σ’ αυτή την χώρα τις κυβερνήσεις εκλέγει ο λαός, ακόμη και αν κάνει λάθος όπως με εσάς. Να ξέρετε ότι ο Κ. Μητσοτάκης την άνοιξη του 2017 θα γίνει Πρωθυπουργός».

Ο ίδιος τόνισε πως το νέο Ταμείο για την δημόσια περιουσία ήταν σχέδιο του Σόιμπλε που η ΝΔ είχε απορρίψει, προσθέτοντας πως τώρα είναι σχέδιο των Σόιμπλε – Μοσκοβισί.

Σύσκεψη για τα ειδικά μισθολόγια

Σύσκεψη είχαν υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στόχος να βρεθεί ισοδύναμο για το “πάγωμα” στα ειδικά μισθολόγια μέχρι το 2018, αφού μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του, να βρουν τρόπο να παρακάμψουν το πρόβλημα!

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Τσίπρας- Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα