Έτοιμοι για όλα καταφθάνουν οι αγρότες στην Αθήνα

07:37 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις αγροτών στην Αθήνα, με τους Κρητικούς να αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το μεγάλο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Τα πανό των Κρητικών αγροτών που έφθασαν στην Αθήνα έγραφαν:

«όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Στις 10:30 οι αγρότες από την Κρήτη πρόκειται να συναντηθούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί θα είναι και οι ανθοπαραγωγοί από τις Αφίδνες προκειμένου να κάνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στις 17:00 θα αποχωρήσουν από την πλατεία Βάθη και θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Καθοδόν είναι τόσο 20 αγροτικά οχήματα από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και τα πούλμαν που μεταφέρουν τους υπόλοιπους αγρότες.

Το ραντεβού όλων των μπλόκων είναι στην Ομόνοια και στην συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για να στήσουν τις σκηνές και τις κατασκευές που θα τους φιλοξενήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μέχρι τις 12:00 θα είναι ανοιχτά τα Τέμπη για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση των αγροτών.

Ο Μάκης Μπαλαούρας από το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Κυβέρνηση θα βάλει πούλμαν για την μεταφορά των αγροτών:

«Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα. Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως.

Δεν είναι να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά. Και στα διάφορα μέρη που έχουνε κλείσει την κυκλοφορία και μάλιστα σε σημεία σοβαρά για την οικονομία, όπως είναι τα σύνορα με τα φορτηγά κτλ δεν έχουμε λάβει μέτρα ακραία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα».

The post Έτοιμοι για όλα καταφθάνουν οι αγρότες στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα