Εσύ πως μετράς την πίεση σου;

15:31 21/5/2014 - Πηγή: iPop

Ήξερες πως μετράς λάθος την πίεση σου; Η πλειοψηφία των ανθρώπων μετράνε την πίεση τους μόνο από το αριστερό χέρι. Και όμως οι έρευνες δείχνουν πως θα έπρεπε να μετράμε την πίεση μας και από τα δύο χέρια καθώς υπάρχουν διαφορές στις μετρήσεις. Η ίδια έρευνα, μάλιστα, δείχνει πως όταν υπάρχει μεγάλη απόκλιση των μετρήσεων, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για εμφάνιση σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης από περισσότερα από 3.300 άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω στη Μασαχουσέτη.

Η μελέτη εξέτασε μόνο τη συστολική πίεση του αίματος ή αλλιώς την μεγάλη ένδειξη πίεσης.

Οι άνθρωποι των οποίων η συστολική αρτηριακή πίεση διέφερε κατά 10 χιλιοστά της στήλης υδραργύρου ( mm Hg ) ή περισσότερο μεταξύ του αριστερού χεριού και του δεξιού, αποδείχθηκε πως έχουν κατά 38% περισσότερες πιθανότητες να έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών σε σύγκριση με τους ανθρώπους με μικρότερες διαφορές ανάμεσα στα χέρια τους.

Μια δεύτερη μελέτη συνδέει την διαφορά στις μετρήσεις της συστολικής πίεσης του αίματος μεταξύ των βραχιόνων με αυξημένο κίνδυνο της νόσου περιφερικών αρτηριών (PAD), μια κατάσταση που περιλαμβάνει τη στένωση των αρτηριών στα άκρα .

The post Εσύ πως μετράς την πίεση σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα