Έρωτας με τη πρώτη ματιά… Υπάρχει; | Video

15:39 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Έρωτας με την πρώτη ματιά… Υπάρχει; Μήπως τελικά αυτός ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι ψέμα; Μήπως απλά μας γοητεύει το αντικείμενο του πόθου με την πρώτη ματιά; Τι συμβαίνει στα αλήθεια στον εγκέφαλό μας όταν συναντάμε για πρώτη φορά ένα άτομο το οποίο μας ελκύει;

Ρομαντικοί του κόσμου απογοητευτείτε! Δεν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά!

Πώς γίνεται, όμως, αυτό ενώ ακούμε συνεχώς ατάκες όπως «Με το που γνωριστήκαμε, ήξερα ότι είναι ο άνδρας της ζωής μου» ή «Σε ερωτεύτηκα απ’ την πρώτη στιγμή που σε είδα!»;

Δεν ήταν, όμως, έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά ΕΛΞΗ με την πρώτη ματιά!

Εκτός απ΄τα γονίδια, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο να σου αρέσει κάποιος όταν τον βλέπεις, μπορείς να ερωτευτείς υποσυνείδητα κι αυτόν ο οποίος σου μοιάζει.

Αυτό ονομάζεται «κοινωνική εγγύτητα», σύμφωνα με τον Leon Festinger.

Όσο πιο πολύ μοιάζεις με κάποιον κοινωνικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σου αρέσει

Μ’ άλλα λόγια, αν σου αρέσουν τα τατουάζ, πιθανότατα να σε τραβήξει κάποιος ο οποίος έχει τατουάζ χωρίς να το συνειδητοποιήσεις εκείνη τη στιγμή. Το υποσυνείδητό σου δηλαδή «σκανάρει» τις ομοιότητες τις οποίες έχεις με το άτομο που έχεις απέναντί σου!

Μπορεί να έχεις βρει το αντικείμενο του ερωτικού σου πόθου, αλλά να μην έχεις βρει το άλλο σου μισό!

Τι άλλο βοηθάει στο να σου αρέσει κάποιος;

Η συμπεριφορά! Όσο πιο κοντά σε σένα είναι η συμπεριφορά του άλλου, η οποία μεταφράζεται με την γλώσσα του σώματος, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να σε ελκύει ερωτικά.

Γιατί, όμως, όταν βλέπεις κάποιον τρεμοπαίζει η καρδιά σου;

Για να καταλάβεις εάν σου αρέσει κάποιος παίρνει μόνο 13 δευτερόλεπτα και παρόλο που δεν γνωρίσεις τον παππού των εγγονών σου με την πρώτη ματιά, θα καταλάβεις πολλά πράγματα για το εάν ταιριάζετε!

The post Έρωτας με τη πρώτη ματιά… Υπάρχει; | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα