Ερντογάν: Καμία αξία δεν έχει μια ψήφος του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

10:19 23/11/2016 - Πηγή: iPop

Καμία αξία δεν θα έχει σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν μια ενδεχόμενη ψήφος του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι το ψήφισμα «δεν έχει αξία στα μάτια μας».

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη οι επικεφαλής των ηγετικών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου πρότειναν να διακοπούν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μετά από το αποτυχημένη στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Θα υπάρξει μια συνεδρίαση

του Ευρωκοινοβουλίου αύριο και θα ψηφίσουν αναφορικά με τις συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η ψήφος τους δεν έχει αξία στα μάτια μας»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν και πρόσθεσε:

Έχουμε κάνει σαφές ξανά και ξανά ότι νοιαζόμαστε για τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά δεν καταφέραμε να δούμε απτή στήριξη από τους Δυτικούς φίλους μας. Καμία από τις υποσχέσεις τους δεν τηρήθηκε

Αξίζει να τονίσουμε ότι ακόμα κι αν το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει τη διακοπή θα πρόκειται απλώς για ένα μήνυμα προς την Τουρκία, καθώς μόνον τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. μπορούν να αποφασίσουν την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

The post Ερντογάν: Καμία αξία δεν έχει μια ψήφος του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα