ΥΠΟΙΚ: Δεν χρειάζονται αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016

09:48 23/11/2016 - Πηγή: iPop

Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται το τοπίο σχετικά με το εάν θα πρέπει οι πολίτες να μαζεύουν τις αποδείξεις για την δήλωση των εισοδημάτων τους.

Όπως διευκρινίζουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016.

Συνεπώς, οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να έχουν τις αποδείξεις

για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 και θα δηλώσουν το 2017.

Το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο με τις δαπάνες του κάθε φορολογούμενου μέσω του πλαστικού χρήματος.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως «οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους».

Αξίζει να τονίσουμε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για καλύτερη κατανομή του επιδόματος βάσει των συγκεκριμένων κλιματολογικών συνθηκών σε κάθε περιοχή με στόχο να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα τέλη κυκλοφορίας, οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνουν ότι δεν εξετάζονται αλλαγές.

The post ΥΠΟΙΚ: Δεν χρειάζονται αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα