Ερευνητές από το MIT δημιούργησαν flat τρόφιμα που παίρνουν σχήμα στο νερό

14:10 30/5/2017 - Πηγή: iPop

Ερευνητές από το MIT δημιούργησαν flat τρόφιμα που παίρνουν σχήμα στο νερό!

Οι ερευνητές του ομίλου Tangible Media του MIT δημιούργησαν επίπεδες συσκευασίες τροφίμων τα οποία περιέχουν σχήματα ζυμαρικών τα οποία ξεκινούν δισδιάστατα και γίνονται τρισδιάστατα όταν βυθίζονται στο νερό.

Το «προγραμματιζόμενο ζυμαρικό» («programmable pasta») έχει ζελατίνη η οποία αναμιγνύεται με το άμυλο.

Η ζελατίνη επεκτείνεται φυσικά όταν απορροφά το νερό, δίνοντας στους ερευνητές έναν τρόπο να χειριστούν το τρόφιμο.

Όπως και με τα έπιπλα επίπεδης συσκευασίας, το κύριο πλεονέκτημα της εφεύρεσης θα ήταν να εξοικονομήσει χρήματα για τα έξοδα αποστολής τροφίμων.

Με τη χρήση μακαρονιών που αποθηκεύονται επίπεδα αντί για ατομικά σπιράλ, για παράδειγμα, οι διανομείς θα μπορούσαν να χωρέσουν μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στον ίδιο χώρο, ενώ παράλληλα θα επέτρεπαν στον τελικό χρήστη να τρώει ένα τρισδιάστατο γεύμα με υφή.

«Κάναμε κάποιους απλούς υπολογισμούς, όπως για τα ζυμαρικά, και ακόμα κι αν τα συσκευάσετε τέλεια, εξακολουθείτε να καταλήγετε με το 67% του όγκου να είναι αέρας» δήλωσε ο Wen Wang, ένας από τους επιστήμονες της ομάδας και συμπληρώνει:

Σκεφτήκαμε ότι στο μέλλον το φαγητό που αλλάζει σχήμα μπορεί να είναι flat και να εξοικονομείται χώρος

To Tangible Media Group είναι μέρος του Lab Media στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Το Media Lab λειτουργεί στη διασταύρωση της τεχνολογίας, των πολυμέσων, των επιστημών, της τέχνης και του σχεδιασμού.

Ο Wang οδήγησε τοproject, με τίτλο Μετασχηματιστική όρεξη (Transformative Appetite) μαζί με τηνLining Yao. Υποστηρίχθηκαν από τους Chin-Yi Cheng, Daniel Levine, Teng Zhang και Hiroshi Ishii, επικεφαλής της ομάδας για την Tangible Media Group.

Οι ερευνητές είναι σε θέση να ελέγξουν τα σχήματα που παίρνουν τα ζυμαρικά με μερικούς τρόπους. Μπορούν να δημιουργήσουν μια απλή καμάρα που μοιάζει με μακαρόνια χρησιμοποιώντας δύο στρώματα ζελατίνης – ένα πιο πυκνό στρώμα πάνω από ένα λεπτότερο στρώμα στο κάτω μέρος.

Το άνω στρώμα απορροφά περισσότερο νερό, μεγαλώνει και στροβιλίζεται αργά πάνω από τον πυθμένα.

Για πιο ακανόνιστα σχήματα, η ομάδα 3D εκτυπώνει λεπτές λωρίδες βρώσιμης κυτταρίνης σε διάφορα σχέδια πάνω από το στρώμα ζελατίνης. Αυτές οι λωρίδες λειτουργούν ως φραγμός στην απορρόφηση του νερού.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ζυμαρικά που παρήγαγαν για το Transformative Appetite «είχαν υπέροχη υφή και αρκετά καλή γέυση». Έχουν δουλέψει ακόμη και με έναν σεφ από ένα εστιατόριο της Βοστώνης για να δοκιμάσουν τις εκδόσεις high-end των ζυμαρικών με γεύση πλαγκτόν και μελάνι καλαμαριών.

Το MIT Media Lab δημιούργησε μια σειρά έργων μετατόπισης μορφών πρόσφατα. Νωρίτερα φέτος μία από τις ομάδες της παρουσίασε Aeromorphs, φουσκωτά που αυτομάτως διπλώνουν από επίπεδες σε πολύπλοκες μορφές.

The post Ερευνητές από το MIT δημιούργησαν flat τρόφιμα που παίρνουν σχήμα στο νερό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα