Η επιθυμία της οικογενειας Μητσοτάκη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

12:26 30/5/2017 - Πηγή: iPop

Η επιθυμία της οικογενειας Μητσοτάκη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη. Αντί στεφάνων δωρεές για δενδροφύτευση. Τετραήμερο πένθος σ’ όλη τη χώρα.

Η οικογένεια του εκλιπόντος γνωστοποίησε την επιθυμία της με επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή ζητάνε να μην εφαρμοσθεί η διάταξη για κηδεία δημοσία

δαπάνη που «δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976» ενώ ζητούν αντί στεφάνων – σύμφωνα και με επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- η οικογένεια θα δέχεται δωρεές για δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 7 το πρωί έως τις 13:30.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του, την Τετάρτη.

Διάβασε επίσης:

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και η ανάρτηση του Κυριάκου

The post Η επιθυμία της οικογενειας Μητσοτάκη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα