Έρευνα επιβεβαίωσε αυτό ακριβώς που σκεφτόσουν κι εσύ για τη δουλειά σου

17:03 10/4/2022 - Πηγή: iPop

Πόσες ώρες δουλεύουμε πραγματικά; Σίγουρα είναι κάτι που έχεις αναρωτηθεί κι εσύ κατά καιρούς. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να εργαζόμαστε με υπερωρίες, αλλά πόσες απ’ τις ώρες που εργαζόμαστε είναι ώρες πραγματικής δουλειάς; Και πόσες ώρες θα έβγαιναν αν τελικά μετρούσαμε μόνο τα διαστήματα που είμαστε ουσιαστικά παραγωγικοί;

Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με πολλούς μάλιστα ειδικούς να παραδέχονται ότι από το τυπικό 8ωρο, είμαστε πραγματικά αποδοτικοί τις 4 ή 6 ώρες, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως όσες περισσότερες ώρες δουλεύουμε, τόσο λιγότερο παραγωγικοί είμαστε.

Άλλωστε

τα πειράματα με τις 4 ημέρες εργασίας σε εταιρείες του εξωτερικού αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα πετυχημένο μοντέλο, με εξαιρετικά κέρδη και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Όσο πιο ευτυχισμένοι είναι, εξάλλου, οι εργαζόμενοι, τόσο καλύτερο για την εταιρεία.

Αγαπητέ εργοδότη: Σε νοιάζει η ποσότητα των ωρών ή η ποιότητα της δουλειάς;

Η νέα έρευνα απ’ την εταιρεία διαχείρισης παραγωγικότητας Asana, με τη συμμετοχή 10.624 εργαζομένων, έρχεται τώρα να ενισχύσει το επιχείρημα ότι πρακτικά δεν χρειάζεται να δουλεύουμε τόσο πολύ. Με τη μελέτη που έκανε απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι σπαταλούν περισσότερο χρόνο στον συντονισμό και την επικοινωνία της εργασίας τους, παρά στην πραγματική εργασία τους.

Έτσι, αυτό που προτείνει βάσει των συμπερασμάτων της μελέτης, είναι να μειωθούν τα περιττά meetings.

Pexels

Οι εργαζόμενοι παραδέχονται στην έρευνα ότι οι περιττές συναντήσεις μειώνουν την παραγωγικότητά τους κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι ξοδεύουν το 58% της ημέρας τους στον συντονισμό της εργασίας αντί να επικεντρώνονται σε εξειδικευμένες, στρατηγικές εργασίες. Σχεδόν το 1/4 λέει επίσης ότι έχει πάρα πολλές συναντήσεις, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της παραγωγικότητας.

Τα δεδομένα από τη Microsoft υποδεικνύουν επίσης υπερπληθώρα συναντήσεων. Εξετάζοντας τη χρήση του Microsoft Teams, οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ότι σε υβριδικούς και απομακρυσμένους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν τρεις κορυφές παραγωγικότητας: Πριν και μετά το μεσημεριανό γεύμα και μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. Αυτή η τρίτη κορυφή -ένα χρονικό διάστημα όπου συνήθως δεν γίνονται τόσα πολλά meetings- δείχνει ότι στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, ορισμένοι εργαζόμενοι βρίσκουν ότι μπορούν να εστιάσουν καλύτερα στην πραγματική δουλειά τους.

Ο προγραμματισμός λιγότερων συναντήσεων και η καλύτερη επικοινωνία των προσδοκιών των εργαζομένων θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας, προτείνουν τα ευρήματα της Asana.

Για να κάνεις τις εξ αποστάσεως συσκέψεις πιο παραγωγικές, βεβαιώσου ότι έχουν έναν σαφή στόχο που ευθυγραμμίζεται με τους πρωταρχικούς στόχους της επιχείρησής.

Τετραήμερη εργασία: Τα οφέλη του νέου εργασιακού μοντέλου που υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έρευνα επιβεβαίωσε αυτό ακριβώς που σκεφτόσουν κι εσύ για τη δουλειά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα