Έρχονται γιατροί και νοσοκόμοι να καλύψουν τα κενά στις εντατικές

21:46 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις τους γιατροί και νοσοκόμοι προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στις εντατικές και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί και η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία θα προκηρύσσονται 400 θέσεις για νοσηλευτές και 100 για γιατρούς.

Οι συμβάσεις θα είναι μέσω για δύο χρόνια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στόχος της Πράξης είναι να βελτιωθεί η λειτουργία των ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΑΦ και να υπάρχουν περισσότερες

κλίνες.

Αργότερα, αναμένεται να γίνουν 2.440 προσλήψεις που θα αφορούν μόνιμο προσωπικό.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τονίζεται:

«Η ηγεσία του Υπουργείου ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια».

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 39 άτομα αν και έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και πρέπει να νοσηλευτούν σε δωμάτιο εντατικής δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο και περιμένουν διασωληνωμένοι σε διαδρόμους και θαλάμους.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί πως την Πρωτοχρονιά ο αριθμός των ατόμων που ήταν σε αναμονή είχε φτάσει τους 52.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 640 κλίνες Εντατικής στον δημόσιο τομέα (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά νοσοκομεία) λειτουργούν κανονικά, ενώ περίπου 200 συνεχίζουν να είναι κλειστές.

The post Έρχονται γιατροί και νοσοκόμοι να καλύψουν τα κενά στις εντατικές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα