Έντονη αντίδραση δικηγόρων για το ασφαλιστικό- Εξετάζουν αποχή αορίστου χρόνου

21:13 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εξετάζει το ενδεχόμενο για αποχή αορίστου χρόνου, πρόταση την οποία έκανε ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Συλλόγου.

Με αυτό τον τρόπο, οι δικηγόροι προσπαθούν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε πως:

Διατηρεί εντελώς διαφορετική στάση από τη λογική του προσχεδίου νόμου, το οποίο «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της
συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».Εάν ο κάθε δικηγόρος επιβαρυνθεί με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, τότε θα μηδενιστεί το εισόδημά του. Εξάλλου, ακόμα και σήμερα οι δικηγόροι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές.Επιμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ασφαλιστικού φορέα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθεί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να του γνωστοποιήσει τις θέσεις του συλλόγου.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον κ. Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Δικαστικών Επιμελητών και Συμβολαιογράφων αλλά και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Σάββατο 9 Γενάρη θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

The post Έντονη αντίδραση δικηγόρων για το ασφαλιστικό- Εξετάζουν αποχή αορίστου χρόνου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα