Έρχεται φορολογική εξίσωση βουλευτών- πολιτών

08:06 12/5/2017 - Πηγή: iPop

Φορολογική εξίσωση βουλευτών- πολιτών, προανήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι κυβερνώντες ετοιμάζουν τροπολογία με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης μίλησε και για μια παρέμβαση σχετικά με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παλαιών βουλευτών, οι οποίοι με τον νόμο Κατρούγκαλου, «λογίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον δημόσιο υπάλληλο που θέλει να φύγει με 15ετία στον ιδιωτικό τομέα και του

υπολογίζεται ως σύνταξη ένα μικρό κλάσμα της μισθοδοσίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, και από πάνω υπάρχει και ένας λαϊκισμός που λέει πως “όταν βγήκαν βουλευτές τα φάγανε»».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από το 2012 δεν υπάρχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους βουλευτές.

Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως θα υπάρξει μεγάλη σύμπτωση ανάμεσα στα κόμματα για το νόμο περί ευθύνης βουλευτών.

Τέλος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «μετά τη λήξη της αξιολόγησης, και καθώς θα μπαίνουμε σε καθεστώς κανονικότητας, θα εξεταστούν θέματα όπως αυτό».

The post Έρχεται φορολογική εξίσωση βουλευτών- πολιτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα