Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

18:22 25/10/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα από τον Λευκό Οίκο για τις 15 Νοεμβρίου.

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου. Κατά την επίσκεψη του θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην

ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρίσκεται το θέμα του χρέους και το προσφυγικό.

Την επίσκεψη του Αμερικανου Προέδρου επιβεβαίωσε και το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του:

«Κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2016»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα μετά την επίσκεψη στην Αθήνα θα βρεθεί στη Γερμανία στις 17-18 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με την Ανγκέλα Μέρκελ. Όπως αναφέρεται, με την κα. Μέρκελ θα αναθεωρήσουν τη στενή συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας σε ένα ευρύ φάσμα διμερών, περιφερειακών και διατλαντικών ζητημάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθούν οι κοινές προσπάθειες για επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Συρία, η εκστρατεία κατά του ISIS, καθώς και οι διατλαντικές οικονομικές σχέσεις.

Αμέσως μετά τη Γερμανία, ο αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στο Περού, όπου θα παραστεί Σύνοδο Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

The post Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα