Επίθεση στο Λονδίνο: Στις 17 οι συλλήψεις | Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα

12:45 8/6/2017 - Πηγή: iPop
| Ταυτοποιήθηκαν

Στις 17 έχουν φτάσει οι συλλήψεις των υπόπτων καθώς οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σήμερα Πέμπτη, σε 2 ακόμα συλλήψεις στα ανατολικά του Λονδίνου. Παράλληλα όλα τα θύματα της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα από τα οποία τα πέντε είναι υπό κράτηση. Οι συλλήψεις

επιβεβαιώνουν την συνέχιση των ερευνών και εφόδων τις οποίες διεξάγουν από την Κυριακή οι αρχές και είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη ήδη δώδεκα υπόπτων μετά από επιδρομή σε διεύθυνση στο Μπάρκιγνκ του ανατολικού Λονδίνου.

Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της επίθεσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα θύματα της επίθεσης καθώς το Βρετανικό BBC δημοσίευσε και φωτογραφίες τους.

Tα θύματα της επίθεσης ήταν οι:

Ignacio Echeverria, James McMullan, Sara Zelenak, Sebastien Belanger, Alexandre Pigeard, Kirsty Boden, Chrissy Archibald, Javier Thomas

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών αρχών, ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου στη γέφυρα του Λονδίνου έφτασε τα 8 την Τετάρτη.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 39χρονος Ισπανός Ignacio Echeverria, ο οποίος πήγε να χτυπήσει με το σκέιτμπορντ έναν από τους επιτιθέμενους την στιγμή που αυτός μαχαίρωνε μια γυναίκα, έχασε την ζωή του.

Η μητέρα ενός από τους τρομοκράτες, Ιταλίδα που ασπάσθηκε το Ισλάμ, μίλησε την Τετάρτη στην ιταλική τηλεόραση δηλώνοντας ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές να συλλάβουν τον γιο της, Γιουσέφ Ζάγκμπα.

Όπως αναφέρει η ίδια, ο Ζάγκμπα είχε αλλάξει τον τελευταίο χρόνο:

Όταν πήγα στη Βρετανία, τον βρήκα κάπως πιο αυστηρό απ’ ό,τι συνήθως. Από τον τρόπο που κοίταζε κατάλαβα ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Αυτό συνέβη στην Αγγλία

Παράλληλα τόνισε ότι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της προσπαθώντας να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους για το πραγματικό νόημα του Ισλάμ.

Επίσης οι Αρχές βρήκαν στον Τάμεση την Τετάρτη, τη σορό ενός από τους αγνοουμένους της επίθεσης, ενώ από τους ανθρώπους οι οποίοι νοσηλεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, οι 29 παρέμεναν χθες στο νοσοκομείο και οι 10 βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές χρειάστηκαν 3 μέρες για να ενημερώσουν τους συγγενείς του 39χρονου Ισπανού ότι ο Ignacio Echeverria έχασε την ζωή του στην τρομοκρατική αυτή επίθεση.

Η καθυστέρηση αυτή εξόργισε την οικογένειά του, καθώς όλες αυτές τις ημέρες κυκλοφορούσε φωτογραφικό υλικό που τον έδειχνε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη επίθεση σε γέφυρα του Λονδίνου μέσα σε 3 μήνες και η δεύτερη, μετά την επίθεση στο Manchester με τους 22 νεκρούς, από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.

The post Επίθεση στο Λονδίνο: Στις 17 οι συλλήψεις | Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα