Η σοκαριστική στιγμή της επίθεσης στη Στοκχόλμη-Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής(vid)

13:14 8/4/2017 - Πηγή: iPop

Ένα κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος έξω από ένα πολυσύχναστο πολυκατάστημα στο κέντρο της Στοκχόλμης το μεσημέρι της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 15. Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της σουηδικής αστυνομίας, ενώ στο φορτηγό βρέθηκαν εκρηκτικά.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η στιγμή που το φορτηγό περνάει με μεγάλη ταχύτητα μέσα από την αγορά. Όπως θα δείτε και εσείς ο κόσμος πανικόβλητος προσπαθεί να σωθεί από τον μανιακό δράστη.

Τι ακριβώς συνέβη;Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα για
συναγερμό το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ένα όχημα έπεσε με δύναμη πάνω σε πεζούς στο Drottninggatan.

Οι εικόνες έδειχναν ένα μεγάλο μπλε φορτηγό, τρακαρισμένο έξω απ’ το πολυκατάστημα.Οι μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού και τρόμου και οι αρχές γρήγορα απέκλεισαν την περιοχή.Ποιος ήταν ο δράστης;Την Παρασκευή, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ατόμου, ο οποίος θεωρούνταν ο βασικός ύποπτος.Το ίδιο άτομο συνελήφθη πιο αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.Σήμερα η αστυνομία της Σουηδίας επιβεβαίωσε πως πρόκειται για έναν 39χρονο Ουζμπέκο υπήκοο που ζει στη Σουηδία και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους καθώς είχε αναρτήσει δημοσιεύματα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης.Ο άνδρας πλέον κρατείται με τον «ύψιστο βαθμό υποψίας» τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος και φέρεται να ήταν ο ίδιος ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό.

Maja Suslin/EPAΒρέθηκαν εκρηκτικά στο φορτηγόΜια αυτοσχέδια βόμβα φαίνεται να βρέθηκε στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στη Στοκχόλμη.Αστυνομικές πηγές είπαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT ότι η συσκευή βρέθηκε σε μια τσάντα, και δεν είχε εκραγεί.Όλη τη νύχτα,ιατροδικαστικά στελέχη και ομάδες εξουδετέρωσης βομβών εργάστηκαν στο σημείο του μακελειού στη Drottningatan.Photo: AFP Photo/Jonathan NACKSTRAND

The post Η σοκαριστική στιγμή της επίθεσης στη Στοκχόλμη-Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής(vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα