Επιστήμονες: Το voucher, τα 600 ευρώ και το έξτρα επίδομα τον Μάιο

09:36 23/4/2020 - Πηγή: iPop

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης καταργήθηκε και το επίδομα στους επιστήμονες δίνεται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ έρχεται έξτρα ποσό τον Μάιο.

Απ’ το επίδομα στους επιστήμονες θα ωφεληθούν περί τους 160.000 άνθρωποι του κλάδου, οι οποίοι μέχρι πρότινος θα έπρεπε να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα τηλεκατάρτισης 100 ωρών.

Παράλληλα, φαίνεται ότι στην επόμενη φάση, με την επανάληψη των μέτρων στήριξης

τον Μάιο, οι επιστήμονες θα πάρουν και τα 800 ευρώ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων απ’ τους επιστημονικούς συλλόγους.

Βήμα- βήμα πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ για ανέργους. 

Σκοπός του προγράμματος ήταν να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αποδείχθηκε “φιάσκο” και η Κυβέρνηση το κατάλαβε κι αναθεώρησε όσα είχε ανακοινώσει.

Σημειώνεται πως και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα στους επιστήμονες τον Μάιο, αφού έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι ενδεχομένως να ενταχθούν κι άλλες κατηγορίες στους δικαιούχους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα της επιταγής κατάρτισης των 600 ευρώ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μάιο να μπουν οι δικηγόροι στην πλατφόρμα.

Πότε θα αλλάξουν τα μέτρα;

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης, τα μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία από τον νέο κορονοϊό ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου, χωρίς να σημαίνει αυτό πως έπειτα δε θα υπάρχουν μέτρα κι από τις 28 Απριλίου θα λήξουν όλα τα μέτρα απαγόρευσης και θα επιστρέψουν όλοι στην καθημερινότητά τους.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «Η εμπειρία από το Κρανίδι μας δίδαξε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός». Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.

Διαβάστε ακόμα:

Ενίσχυση 800 ευρώ: Οι νέες κατηγορίες δικαιούχων

Το άρθρο Επιστήμονες: Το voucher, τα 600 ευρώ και το έξτρα επίδομα τον Μάιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα