Schäuble- ΔΝΤ πιέζουν την Ελλάδα

07:51 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά ο Schäuble και το ΔΝΤ αποδεικνύονται οι πιο «σκληροί παίκτες», ασκώντας πιέσεις στην Ελλάδα και δείχνοντας με κάθε ευκαιρία ότι δεν υποχωρούν. Πλέον, όμως, ακόμα μια απειλή προστέθηκε, εκείνη της αποχώρησης της Ολλανδίας απ’ το πρόγραμμα εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ.

Όπως φαίνεται, η συμμετοχή

του ΔΝΤ στο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητη απ’ τους Ευρωπαίους προκειμένου εκείνο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία, ωστόσο, ακόμα κι όσοι ζητούν τη συμμετοχή του, διαφωνούν μαζί του σ’ αυτά τα οποία ζητά.

Για παράδειγμα, το Ταμείο υποστηρίζει τη βιωσιμότητα του χρέους, θεωρώντας ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να επιτευχθεί, ωστόσο, ο κ. Schäuble εκτιμά ότι το πρόβλημα της Ελλάδα δεν είναι το χρέος, αλλά η μειωμένη ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Schäuble για ακόμα μια φορά το βράδυ της Τετάρτης επανέφερε το ζήτημα του Grexit, λέγοντας πως η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη μόνο εάν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για κούρεμα του χρέους όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και το Ταμείο φαίνεται ότι συμφωνούν σε ορισμένα σημεία- ο κ. Schäuble μίλησε την Τετάρτη για συντάξεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι σε ανώτερα επίπεδα απ’ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ η κ. Lagarde επανέλαβε την άποψη ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Όμως, τελικά θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να αποδεχθούν τις θέσεις του ΔΝΤ κάνοντας πίσω σε ορισμένα άλλα θέματα; Ποια πλευρά θα πρέπει να υποχωρήσει για να υπάρξει συμφωνία;

The post Schäuble- ΔΝΤ πιέζουν την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα