Επικίνδυνες οι δηλώσεις του Ερντογάν κατά τον Δήμαρχο της Λέσβου

11:03 2/10/2016 - Πηγή: iPop

Την δική του τοποθέτηση για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης έκανε ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γαληνός τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου είναι επικίνδυνος, προσθέτοντας ότι αν συνδυαστούν με τις ενέργειες και τις πολιτικές, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Αυτές οι πολιτικές είναι πολύ επικίνδυνες. Όταν συνδυάσουμε όλες τις ενέργειες, τις δηλώσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζονται

καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Ο Δήμαρχος της Λέσβου συνέχισε συμπληρώνοντας πως τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στη διατήρηση καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και «στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την σύσφιξη αυτών των σχέσεων. Είναι άδικο κάποιες ηγεσίες να τορπιλίζουν αυτή τη θετική εξέλιξη των σχέσεων. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν πολλά να ωφεληθούν από την σύσφιξη των σχέσεων και την συνεργασία μεταξύ των χωρών μας».

«Επιβολή κυρώσεων για οποιαδήποτε παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης»

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς την Τουρκία έπειτα απ’τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την Συνθήκη της Λωζάνης. «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, η τήρηση της είναι υποχρεωτική και οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Photo: Getty

The post Επικίνδυνες οι δηλώσεις του Ερντογάν κατά τον Δήμαρχο της Λέσβου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα