Επεκτείνεται η ρύπανση στη Σαλαμίνα | Έφθασε στην Φρεαττύδα

21:43 12/9/2017 - Πηγή: iPop
Επεκτείνεται το πρόβλημα ρύπανσης που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έφθασε στην Φρεαττύδα. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ δηλώνουν πως η περιοχή μυρίζει πολύ έντονα. Οι δυνάμεις του Λιμενικού ρίχνουν συνεχώς αντιρρυπαντικά στη θάλασσα.

Μάρτυρες αναφέρουν πως απ’ το απόγευμα της Τρίτης έφθασαν στην Πειραϊκή δυνάμεις του Λιμενικού προκειμένου ν’ αποτρέψουν τους λουόμενους να βουτήξουν στη θάλασσα, ενώ ρίχνουν συνεχώς αντιρρυπαντικά για ν’ αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση της

ρύπανσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως μυρίζει πετρέλαιο, ενώ πλέον υπάρχουν φόβοι η ρύπανση να επεκταθεί μέχρι και το Φάληρο.

Ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Στη Σαλαμίνα | Έφθασεέχει προκληθεί τεράστια ρύπανση, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του δεξαμενόπλοιου παραμένουν άγνωστα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο από κάποιο σωλήνα.

Οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια έχουν μαυρίσει μετά τη διαρροή μαζούτ, ενώ η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον Real FM πως «αυτό που έφυγε (το πετρέλαιο) πρέπει να έγινε την ώρα που βυθιζόταν. Έγιναν άμεσα οι ενέργειες για να αναλάβουν οι δύο εταιρείες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι κινητοποιήσεις οι απαραίτητες, έχει πάει ο γενικός γραμματέας, στις 2 η ώρα τη νύχτα που ενημερώθηκα, έδωσα εντολή το πρωί να πάει αμέσως ο αρχηγός του Λιμενικού».

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το δεξαμενόπλοιο έχει στις δεξαμενές τους 3.200 τόνους πετρέλαιο, όμως, διαβεβαίωσε πως η στεγανοποίηση έχει πετύχει στο 95% και δεν υπάρχει κίνδυνος για άλλη διαρροή.

Η πρώτη μας προσπάθεια ήταν να στεγανοποιηθεί το πλοίο που βυθίστηκε. Η στεγανοποίηση έχει πετύχει στο 95% και ίσως σήμερα το απόγευμα να αρχίσει η απάντληση του πετρελαίου

Το άρθρο Επεκτείνεται η ρύπανση στη Σαλαμίνα | Έφθασε στην Φρεαττύδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα