Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ στο πρώτο τους debate- Ποιος βγήκε νικητής;

07:50 27/9/2016 - Πηγή: iPop

Σε έντονους τόνους και με το 62% του κοινού να θεωρεί ότι η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε του Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώθηκε το πρώτο debate ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την Προεδρία της Αμερικής.

Οι δύο υποψήφιοι αντάλλαξαν τα πυρά τους για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, τον ISIS, τη φορολογία αλλά ακόμα και την υγεία της Κλίντον! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τηλεμαχία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Η πρώτη δημοσκόπηση

του CNN έδειξε ότι το 62% του κοινού θεώρησε νικήτρια την Χίλαρι Κλίντον και το 27% υποστήριξε ότι νικητής ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οικονομία

«Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα», τόνισε η Κλίντον με τον Τραμπ να απαντά «Γιατί όχι;».

Αναφορικά με την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της βόρειας Αμερικής ο Ντ. Τραμπ σχολίασε ότι έχει πολλά ελαττώματα και κατηγόρησε την Κλίντον ότι δεν θα τα έχει λύσει αυτά τα χρόνια. Μάλιστα είπε απευθυνόμενος στην Κλίντον: « Το κάνεις αυτό επί 30 χρόνια, γιατί μόλις άρχισες να σκέφτεσαι λύσεις τώρα;»,

Ο Τραμπ συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας: «Θα ανακτήσω τις θέσεις εργασίας μας, εσύ δεν μπορείς να το κάνεις. Το οικονομικό σου σχέδιο είναι όλο λόγια, καθόλου ουσία, ακούγεται ωραίο αλλά δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ποτέ», με την Χ. Κλίντον να απαντά: «ο Ντόναλντ ζει στον δικό του κόσμο και λέει τρελά πράγματα».

Για τον ISIS

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος σχολίασε αρνητικά το ότι η Κλίντον περιγράφει στο site της το πώς θα αντιμετωπιστεί ο ISIS, με την ίδια να τονίζει απ’ την πλευρά της ότι εκείνη έχει τουλάχιστον ένα σχέδιο.

Σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, ο Ντ. Τραμπ είπε ότι έχει καλύτερη κρίση απ’ την Κλίντον αλλά το δυνατό του σημείο είναι το ταμπεραμέντο του, προκαλώντας το γέλιο του κοινού.

Φορολογικά

O Ντ. Τραμπ είπε ότι αφού ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος, θα δημοσιοποιήσει στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση. Πρόσθεσε ότι εδώ και 15 χρόνια τελεί υπό φορολογικό έλεγχο και πλέον του έχει γίνει τρόπος ζωής.

Μάλιστα τόνισε ότι θα πει πόσους φόρους πλήρωσε αφού η Κλίντον δώσει στη δημοσιότητα τα 30.000 emails απ’ όταν ήταν ακόμα ΥΠΕΞ της Αμερικής.

Η Κλίντον πέρασε στην επίθεση σχολιάζοντας ότι ο Τραμπ χρωστάει πολλούς φόρους. «Υπάρχουν δημοσιεύματα περί του ότι ο μεγιστάνας οφείλει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και σε ξένες τράπεζες και μάλλον ο Τραμπ δεν θέλει οι Αμερικανοί να γνωρίζουν πόσα λίγα κατέβαλε σε φόρους».

Δεν έχεις ελεγχθεί ποτέ από την εφορία, φοροδιαφεύγεις, δεν είναι τόσο πλούσιος όσος ισχυρίζεται και πολλές είναι οι φορές που άφησε απλήρωτους εργαζομένους και κυρίως έναν αρχιτέκτονα

Για την υγεία της Κλίντον

Ο Τραμπ φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει υπονοούμενα για την υγεία της Κλίντον, λέγοντας πως δεν έχει την ενέργεια για να γίνει Πρόεδρος.

«Αυτή δεν έχει την ενέργεια (…) Για να είσαι πρόεδρος της χώρας αυτής, χρειάζεσαι μια εντυπωσιακή ενέργεια», είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών απάντησε σημειώνοντας:

Όταν θα έχει ταξιδέψει σε 112 χώρες και διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία, μια εκεχειρία, την απελευθέρωση διαφωνούντων (…) ή ακόμη θα έχει περάσει 11 ώρες να καταθέτει ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου, θα μπορεί να μου μιλά για ενέργεια

Photos: EPA

The post Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ στο πρώτο τους debate- Ποιος βγήκε νικητής; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα