Εντολή για προκαταρκτική έρευνα για τα φυλλάδια της Ειδομένης

19:03 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Εντολή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα φυλλάδια της Ειδομένης.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε με σκοπό να εντοπιστούν τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στην Ειδομένη και προκάλεσαν την μαζική «έξοδο» των προσφύγων προς την ΠΓΔΜ.

Θυμίζουμε πως τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στους πρόσφυγες τους ήταν γραμμένα στα αραβικά και συνοδεύονταν από χάρτη, ο οποίος έδειχνε

εναλλακτική διαδρομή για να περάσουν οι πρόσφυγες τα σύνορα.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη απέστειλαν στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους από την ΕΛ.ΑΣ. και έθεσαν το ερώτημα εάν πρέπει να γίνει παραγγελία για εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα.

Η κ. Κουτζαμάνη στην παραγγελία της προκαταρκτικής έρευνας αναφέρει ότι εάν εντοπιστούν οι διακινητές των φυλλαδίων θα εξεταστεί το κατά πόσον στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που προβλέπονται:

Στο νόμο 3386/2005 για την «είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια» που προβλέπει ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα καιΣτο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ότι όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος και προβλέπει ποινές φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια.

Εάν η περίπτωση είναι καταφατική, τότε θα ασκηθεί σε βάρος των ατόμων ποινική δίωξη.

Photo: Reuters

The post Εντολή για προκαταρκτική έρευνα για τα φυλλάδια της Ειδομένης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα