Εντάσεις από συμβασιούχους ενώ ο Σκουρλέτης προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα | Video

11:43 22/6/2017 - Πηγή: iPop

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης έξω απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, με τους συμβασιούχους των δήμων να πετούν σκουπίδια στο Υπουργείο και να τραβούν τα κάγκελα. Σε εξέλιξη οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας.

συμβασιούχοι ξήλωσαν τα εξωτερικά ρολά του Υπουργείου, πέταξαν

αυγά, ενώ έβαλαν και φωτιά σε σκουπίδια που έριξαν έξω απ’ το ΥΠΕΣ.

Την ίδια στιγμή, κατά την άφιξη του κ. Πατούλη, Προέδρου της ΚΕΔΕ, οι συγκεντρωμένοι του επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ του πέταξαν νερά και καφέδες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποδοκιμάστηκε έντονα κατά τη μετάβασή του στο υπουργείο με αντιπροσωπεία των αιρετών για προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Σκουρλέτη. Ο κ. Πατούλης φυγαδεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας λόγω της έντασης.

Όπως δήλωσε και στο star.gr:

«Στην μία είσοδο οι εργαζόμενοι είχαν βάλει φωτιά, οπότε κινηθήκαμε προς την άλλη. Εκεί ήταν δυο τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι προφανώς κινήθηκαν προβοκατόρικα και μας επιτέθηκαν. Και το λέω αυτό γιατί όλες οι αποφάσεις μας είναι υπέρ των συμβασιούχων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη την ώρα που απουσίαζε ο υπουργός».

«Με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρεθήκαμε στην πορεία ήμασταν μια χαρά, ενωμένοι και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Δεν υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της πορείας καμία ένταση, παρά μόνο εκείνη η στιγμή έξω από το υπουργείο», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν καταλήξει έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος κι έχουν κλείσει για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα δήλωσε το ενδεχόμενο για προκήρυξη θέσεων μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα F & M Voice ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωση την πρόθεσή του να δοθεί μια λύση συνταγματική που θα συμβαδίζει και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού προηγουμένως καθοριστούν τα κριτήρια της μονιμοποίησης και αποσαφηνιστεί η πραγματική εργασιακή σχέση τους.

Τι ζητούν οι συμβασιούχοι;

Νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου για να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Photo: Intime

The post Εντάσεις από συμβασιούχους ενώ ο Σκουρλέτης προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα