Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Γεώργιος Παπανδρέου για το «Λεφτά Υπάρχουν»

12:31 9/1/2017 - Πηγή: iPop

Στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου, με την κατηγορία για τις εξαγγελίες που έκανε προεκλογικά αλλά και τις και οικονομικές υποσχέσεις που έδινε το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν».

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από μήνυση εναντίον του από τον απόστρατο πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Σταμάτη, ο οποίος ζητά ο Παπανδρέου να δώσει 260.000 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το ποσό αυτό αποτελεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και για την προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των υποσχέσεων που έδινε προεκλογικά χωρίς ποτέ να κρατήσει το λόγο του και να τηρήσει όσα υποσχόταν.

Η μήνυση του πλωτάρχη έρχεται σε συνδυασμό με την μήνυση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εναντίον του Γεωργίου Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, τα αδικήματα που καταλογίζει ο πλωτάρχης στον πρώην Πρωθυπουργό είναι αυτά της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες που υπό κανονικές συνθήκες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Η εκδίκαση του κ. Παπανδρέου πραγματοποιείται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, επειδή το διάστημα κατά το οποίο έγιναν οι προεκλογικές υποσχέσεις του, δεν ήταν βουλευτής ο ίδιος, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί, επομένως ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου έλεγε από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους:

Δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους

The post Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Γεώργιος Παπανδρέου για το «Λεφτά Υπάρχουν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα