Εν αναμονή της επικοινωνίας Τσίπρα- Τουσκ το Μαξίμου-Βαρύ το κλίμα μετά το «αντίο» του κουαρτέτου-

16:20 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Βαρύ παραμένει το κλίμα στη χώρα μας μετά την αποχώρηση των Θεσμών με την αβεβαιότητα για το μέλλον στις ψυχές των πολιτών να αυξάνεται. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 η μίνι συνεδρίαση στο Μαξίμου ενώ η Κυβέρνηση αναμένει την επικοινωνία Τσίπρα- Τουσκ. Την ίδια στιγμή η Κομισιόν επισημαίνει πως οι ελληνικές αρχές και οι εκπρόσωποι των Θεσμών έχουν σημειώσει πρόοδο και μάλιστα σημαντική ενώ τονίζει πως ο δρόμος για το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και τις συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα

του ελληνικού χρέους είναι πολύ κοντά.

Να σημειωθεί πως σε δηλώσεις της την Μεγάλη Πέμπτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαίωσε την αναχώρηση του κουαρτέτου από την Αθήνα και τόνισε πως υπήρξε «συνεννόηση» με τις ελληνικές αρχές ενώ τόνισε:

Η εργασία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις έδρες των θεσμών. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πίστη και προσήλωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό

«Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές αρχές, τους υπόλοιπους θεσμούς, και τα άλλα κράτη-μέλη πάνω στα τελευταία στοιχεία ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων, στο «πνεύμα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου» διευκρίνισε κατά τις δηλώσεις της η Εκπρόσωπος ενώ κλείνοντας εστίασε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και επισήμανε για ακόμα μια φορά πως:

Η θέση της Επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο αξιόπιστων μέτρων είναι αρκετό για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος

Τσακαλώτος και Σταθάκης σε συνάντηση με τον Τσίπρα:

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Κουαρτέτου ο υπουργός οικονομικών, Ευκλέιδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσουν για τις εξελίξεις τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο μετά τις 16:00 αποχώρησε πρώτος ο Υπουργός Οικονομικός χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Εν αναμονή της τηλεφωνίας Τσίπρα- Τουσκ βρίσκεται η ελληνική Κυβέρνηση.

Τι δήλωσε ο Ντράγκι;

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» εκτίμησε σε συνέντευξη του στην Bild ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ενώ τόνισε:

«Ξεκάθαρα, η περασμένη χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα και οι πολίτες της χρειάζονται πάνω από όλα ανάπτυξη. Οι προκλήσεις της Ελλάδας έχουν μικρή σχέση με το ευρώ. Θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει με τη στήριξη των εταίρων της: Το ποιος ανήκει στο ευρώ και ποιος όχι δεν είναι θέμα της ΕΚΤ να το αποφασίσει. Είναι ζήτημα των κρατών-μελών».

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Εν αναμονή της επικοινωνίας Τσίπρα- Τουσκ το Μαξίμου-Βαρύ το κλίμα μετά το «αντίο» του κουαρτέτου- appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα