Εκτός συμφωνίας του Παρισιού οι ΗΠΑ με απόφαση Τrump

09:21 28/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Trump αποφάσισε να αποσύρει την χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Axios.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Axios το οποίο επικαλείται τρεις πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε σε στενούς του συνεργάτες ότι έχει αποφασίσει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Η συμφωνία αυτή έχει ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους σε κάθε χώρα-μέλος της με σκοπό τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ίδιος έχει απειλήσει πολλές φορές να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία ξεκίνησε το 2015 μεταξύ 194 χωρών, διότι πιστεύει ότι η πλήρης συμμόρφωση της χώρας του με τους όρους της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ σχδόν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έκλειναν εργοστάσια σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο Τrump τόνισε σε αρκετούς συνεργάτες του οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα, ακόμα και στον επικεφαλή της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, πως σχεδιάζει να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χθες ότι η απόφαση της κυβέρνησής του για το θέμα θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περιοδεία εκτός ΗΠΑ του νέου πλανητάρχη: Τι θα δούμε από τον Trump στην νέα εποχή των ΗΠΑ

The post Εκτός συμφωνίας του Παρισιού οι ΗΠΑ με απόφαση Τrump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα