Ολοκληρώθηκε η πρώτη περιοδεία εκτός ΗΠΑ του νέου πλανητάρχη: Τι θα δούμε από τον Trump στην νέα εποχή των ΗΠΑ

21:31 27/5/2017 - Πηγή: iPop

Με ένα λόγο που θύμιζε ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση, ολοκλήρωσε την εννιαήμερη περιοδεία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος αφού μίλησε σε στρατιώτες της αμερικανικής βάσης στη Σικελία επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροπλάνο για τον γυρισμό στην Ουάσινγκτον.

Σε αυτή την τελευταία ομιλία του, τον παρουσίασε η σύζυγός του Melania αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Trump εργάστηκε πολύ σκληρά για αυτό το

ταξίδι και πως είναι πολύ περήφανη για αυτόν, διασκεδάζοντας έτσι έστω και λίγο τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν όταν αρνήθηκε δύο φορές μπροστά στις κάμερες να δώσει το χέρι στο σύζυγό της.

Ο Trump τόνισε πως επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος με αυτό το ταξίδι τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Κάναμε πολλούς φίλους αυτήν την εβδομάδα. Ειρήνη δια της ισχύος. Αυτό θα έχουμε. Θα έχουμε πολλή ισχύ και πολλή ειρήνη», κατέληξε αφήνοντας το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ με τον ίδιο στο τιμόνι της χώρας.

Πέρα από το σύνθημα «Ειρήνη δια της ισχύος» που υποδηλώνει σαφώς πως οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά θα επεκταθούν περαιτέρω, μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα από την αδιαλλαξία του Trump να μην συμφωνήσει για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν από τις υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Τα παραπάνω, φανερώνουν τις ιδέες και τις βλέψεις του Trump για το μέλλον των ΗΠΑ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον και του υπόλοιπου πλανήτη. Ο Trump θέλει τις ΗΠΑ ισχυρές και πρωταγωνίστριες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και από εκεί και πέρα ότι θέλει ας προκύψει.

Την ίδια στιγμή, ο Trump έχει να διαχειριστεί και τα εσωτερικά προβλήματα και κυρίως με το σκάνδαλο που έχει προκύψει από τις πληροφορίες που θέλουν το επιτελείο του να έχει σχέσεις με τη Ρωσία. Ειδικότερα μάλιστα με τις αποκαλύψεις της Washington Post που θέλουν τον γαμπρό του να έχει προτείνει τη δημιουργία μυστικού διαύλου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου με το Κρεμλίνο.

Τα εσωτερικά ζητήματα, θα απασχολήσουν για αρκετό διάστημα τον Trump και όπως φαίνεται ξεκινά μια περίοδος στην οποία οι ΗΠΑ θα κλειστούν στον εαυτό τους και αν λάβουμε υπόψη την περιοδεία του προέδρου της χώρας θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως δεν θα τις απασχολήσουν για αρκετό καιρό οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί εκτός χώρας.

The post Ολοκληρώθηκε η πρώτη περιοδεία εκτός ΗΠΑ του νέου πλανητάρχη: Τι θα δούμε από τον Trump στην νέα εποχή των ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα