Έκθεση « Η μνήμη του Σώματος » στη Θεσσαλονίκη

16:30 21/4/2014 - Πηγή: iPop

Η μνήμη του Σώματος. Το σώμα ως μνημείο. Η υφή και το τραύμα. Η επιλεκτική ανάκληση. Το σώμα που ενεργοποιεί την καλλιτεχνική δημιουργία.

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους 14 Έλληνες εκφραστές της σύγχρονης τέχνης μέσα από βίντεο, περφόρμανς, φωτογραφία, σχέδιο, ζωγραφική, animation και εγκατάσταση, που συμμετέχουν στην έκθεση « Η μνήμη του

Σώματος ».

«Το ανθρώπινο σώμα συλλαμβάνεται ως μία ρευστή συνθήκη που αποθηκεύει και ανακαλεί παρελθούσες εμπειρίες και συμπεριφορές ακόμη και όταν βρίσκεται σε κατάσταση αμνησίας. Προσλαμβάνεται ως ένα μνημονικό πλαίσιο που βιώνει το παρελθόν μέσω των αισθήσεων, αλλά και επιλέγει -όποτε χρειαστεί- την εξίσου ζωτική λειτουργία της διαγραφής ή της λήθης. Προσδίδουμε νόημα στις πράξεις, στις σχέσεις και στην ίδια μας την ύπαρξη, σύμφωνα με το τι επιλέγει το σώμα μας να θυμηθεί και τι να ξεχάσει», αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης και Προϊσταμένη του ΚΣΤΘ, Ιστορικός Τέχνης Συραγώ Τσιάρα.

Συμμετέχουν οι: Λουκία Αλαβάνου, Μπάμπης Βενετόπουλος, Ζαφειρώ Γεωργιάδου, Λυδία Δαμπασίνα, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μαίρη Ζυγούρη, Μαρία Λοϊζίδου, Πάνος Μπαλωμένος, Ράνια Μπέλλου, Ξενοφών Μπήτσικας, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Παυλοπούλου, Ηλίας Πούλος, Αθηνά Τάχα

Tip:

Κάθε Σάββατο στις 12:00 γίνονται ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Συραγώ Τσιάρα. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι ανοιχτή για το κοινό, με το εισιτήριο εισόδου. Εξαιρούνται οι ημερομηνίες 17 Μαΐου και 24 Μαΐου κατά τις οποίες δεν θα γίνουν ξεναγήσεις.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Β1, Λιμάνι

Έως 3 Μαΐου

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00)

Εισιτήρια: 3 € ολόκληρο, 1,5 € φοιτητικό-μαθητικό, 1 € ομαδικά. Ισχύουν ατέλειες

The post Έκθεση « Η μνήμη του Σώματος » στη Θεσσαλονίκη appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα