Έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για το προσφυγικό

15:05 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Επιπλέον 3,9 εκατ. ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ενέκρινε την Δευτέρα η Κομισιόν. Με τα χρήματα τα οποία θα δοθούν στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 3,9 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο

του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

Τονίζουμε, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα εν λόγω κεφάλαια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις της ΕΕ τα οποία πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Άμυνας για την παροχή catering, διαμονής και μετακίνησης των μεταναστών στα νησιά καθώς και τις λύσεις στέγασης έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η προσωρινή στέγαση σε πλοία.

Αφού δοθεί και η επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό της βοήθειας έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει διατεθεί στην Ελλάδα από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων από το 2015 θα ανέρχεται σε περισσότερα από 356 εκατ.. Τονίζουμε, βέβαια, πως στο εν λόγω ποσό δε συμπεριλαμβάνονται τα 509 εκατ. τα οποία έχει λαμβάνειν η Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. σε βοήθεια προς την Ελλάδα από το 2015 για το μεταναστευτικό, αλλά επίσης και για τη διαχείριση των συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των νόμων του Κράτους- Video

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα