Έκλεισαν τα Τέμπη- Συνεχίζουν τον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι αγρότες

12:51 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Σταθεροί στα μπλόκα τους και στον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού, παραμένουν οι αγρότες. Δε δέχονται να φύγουν από τις εθνικές οδούς και, όπως τονίζουν, δε θέλουν να κάνουν καμιά συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, αν δε γίνει πρώτα απόσυρση του ασφαλιστικού.

Τα παρατεταγμένα τρακτέρ συνεχώς πληθαίνουν και οι ώρες του αποκλεισμού των εθνικών οδών αυξάνονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη, που έδωσε το πρωί της Τετάρτης, μίλησε για τους αγρότες και επισήμανε πως το 88%

του συνόλου δηλώνει εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αλεξιάδης: «Ο μέσος φόρος των αγροτών ανέρχεται στα 350 ευρώ, όταν ο μέσος φορολογούμενος καταβάλλει 950 ευρώ. Θα πρέπει να επιβαρυνθούν όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα και να ελαφρυνθούν όσοι έχουν μικρά. Στο θέμα των αγροτών υπάρχουν δομικά και συσσωρευμένα προβλήματα».

Και κλείνοντας τη συνέντευξη του είπε:

Πρέπει να βρούμε λύσεις εντός του πλαισίου της συμφωνίας που έχουμε

Τι ώρες κλείνουν οι δρόμοι;

Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Χτες, Τρίτη, οι αγρότες σε σύσκεψη τους που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο και μετείχαν σ΄αυτή εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω.

Αξίζει να τονιστεί, πως θα υπάρχει μαζική συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στις 15:00, την ημέρα δηλαδή που πραγματοποιούνται τα οποία εγκαίνια της έκθεσης Agrotica και το παρόν θα δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 την Τετάρτη κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη και αργότερα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή για ακόμα μια φορά έτσι ώστε παρθεί απόφαση για το απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας.

Ανοιχτές οι εθνικές οδοί στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

Οι αγρότες άνοιξαν τους δρόμους στις εθνικές οδούς, Πατρών – Αθηνών, Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Όπως τόνισαν θα συνεχίσουν τους δίωρους αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς στο Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα, το Κεφαλόβρυσο και το Ευηνοχώρι.

Τι είπε ο κ. Αποστόλου;

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξη του στη «Ν» σχολίασε τη σκληρή γραμμή κινητοποιήσεων που υιοθετούν οι αγρότες και είπε: «Οι αγρότες ζήτησαν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό, πρόσκληση την όποια αποδέχτηκε. Μην περιμένουν άλλου χαρακτήρα κινήσεις από την Κυβέρνηση».

Αξίζει να τονιστεί πως στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θέλησε να διαχωρίσει τους αγρότες και σημείωσε:

Προχωράμε στην επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου αγροτών, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Προσέξτε, διότι στις κινητοποιήσεις η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι άνθρωποι που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδά τους να αυξάνουν. Όμως, είναι και κάποιοι οι οποίοι παίρνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ενδεχομένως και να πρωτοστατούν. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε και σε φορολογικές ευνοήσεις, θα προχωρήσουμε στην προστασία τους

Η Κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ό, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και έφθασε το ασφαλιστικό σ’ αυτό το σημείο και η αντιπολίτευση έριξε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ασφαλιστικό έγινε μη βιώσιμο.

Κατά του ασφαλιστικού τάσσονται και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών οι οποίοι,το πρωί της Τετάρτης, δώρισαν στους πολίτες 50 τόνους προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί έδωσαν ραντεβού στον Κολωνό και έστησαν πάγκους διαμαρτυρίας όπου μοίραζαν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η διανομή ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, όπως είχε προγραμματιστεί και οι πολίτες έκαναν ουρά για παραλάβουν τα δωρεάν αγαθά.

Αξίζει να τονιστεί, πως οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αλλά και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Οι παραγωγοί πήραν την απόφαση αυτή θέλοντας να δείξουν τη στήριξη τους στους αγρότες.

Ολοήμερη στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ επίσης από τα καθήκοντα τους απέχουν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.

Δεμένα στα λιμάνια είναι τα πλοία.

Χωρίς πλοία θα παραμείνει η χώρα μέχρι την Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ, δείχνοντας την δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθείται.

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Έκλεισαν τα Τέμπη- Συνεχίζουν τον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
τεμπη, σταση εργασιας, αποσυρση, συμμετοχή, θεσσαλονικη, agrotica, αθηνα, βουλη, εκαβ, απεργια, ΠΝΟ, ΓΣΕΕ, photo, ipop, κινηση στους δρομους, απεργια πνο, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, απεργια γσεε, μπλοκα αγροτων, agrotica, ipop, επιδοτησεις, αιγιο, δωρεαν, εκαβ, θεμα, φρουτα, ασφαλιστικο, γινει, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξοδα, ομιλια, κυβερνηση, λαχανικα, οδοι, πεμπτη, πλοια, πρωι, ραντεβου, ρυθμισεις, συμμετοχή, τρακτερ, τριτη, φορα, ωρες, αγορες, χωρα, μια φορα, ουρα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα