Έκκληση Τζολί για πιο εντατικές προσπάθειες στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

19:05 16/5/2016 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού έκανε η Αντζελίνα Τζολί σε ομιλία της στο BBC.

H Aμερικανίδα ηθοποιός προειδοποίησε πως εάν δεν διπλασιαστούν οι προσπάθειες, τότε η παγκόσμια κοινότητα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα χάος.

Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα, με το 1/3 αυτών να είναι πρόσφυγες, δηλαδή περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια. Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια

στον κόσμο. Αποτελεί άραγε έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στις εστίες τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους;

Η μεταναστευτική κρίση, είπε η ίδια, έδωσε το περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου. «Αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Έκκληση Τζολί για πιο εντατικές προσπάθειες στην αντιμετώπιση του προσφυγικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα