Έκκληση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα δια στόματος Τσακαλώτου

16:14 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης πριν το Πάσχα εστίασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Όπως υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να παρουσιάσει αύξηση ακόμα και μεγαλύτερη της τάξεως του 3%.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε στην συνέντευξη του στην

FAZ ο Υπουργός, για να μπορέσει η οικονομία να ενισχυθεί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων του τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα από ΔΝΤ μέχρι την 1η Μαΐου. Παράλληλα, ο Ευκλ. Τσακαλώτος τόνισε πως όταν η Ελλάδα λάβει την τρίτη δόση μετά θα μπορέσει να γίνει διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά:

Αυτό που χρειαζόμαστε μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαΐου, είναι η κρίση των διεθνών ΜΜΕ, ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε μια συμφωνία, ότι δεν έγινε αναβολή και ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο

Και παράλληλα πρόσθεσε:

Το ζήτημα του χρόνου είναι σημαντικό, αν θέλουμε να φτάσουμε από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο. Διότι δεν μπορεί κανείς να συζητά αιωνίως για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε να παραμένει αιωνία ανοικτή μια πληγή

Να σημειωθεί πως ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε:

Σε μια συμφωνία με τους πιστωτές στέκεται όμως εμπόδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι ζητά ξανά από τους Έλληνες σημαντικές περικοπές των συντάξεων και των παροχών, ή ως εναλλακτική λύση ένα κούρεμα εκ μέρους των πιστωτών, με το οποίο να μειωθούν οι υποχρεώσεις καταβολών των Ελλήνων στο μέλλον

Ενώ, τόνισε πως η απόφαση του ΔΝΤ είναι πολύ αιφνιδιαστική.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιπροσθέτως είπε στην γερμανική εφημερίδα εστιάζοντας στην ύφεση: «Την τελευταία χρονιά αναμέναμε ύφεση 2%, στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ μειώθηκε μόνο κατά 0,2%. Επιπλέον αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, διευκολύνθηκε η συγκέντρωση ΦΠΑ μέσω του περιορισμού των αναλήψεων μετρητών και της αύξησης της χρήσης πιστωτικών καρτών. Στα θέματα αυτά αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα χρειαστούν λιγότερες διορθώσεις».

Κλείνοντας ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών απέρριψε τα σενάρια τα οποία αναφέρονται σε επιπλέον περικοπές συντάξεων λέγοντας:

«Το ΔΝΤ θέλει αφενός γενικές περικοπές και αφετέρου μια διόρθωση της ανισορροπίας των κοινωνικών παροχών της Ελλάδας με μεγάλη επιβάρυνση των συνταξιούχων και μικρότερη για άλλους που έχουν ανάγκη. Οι συντάξεις αποτελούν μέρος του κοινωνικού δικτύου ασφάλειας. Εάν το ΔΝΤ με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς έχει κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κάποιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να το λύσει με τους Ευρωπαίους».

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Έκκληση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα δια στόματος Τσακαλώτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα