Έκκληση Αναστασιάδη να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος για το Κυπριακό

14:40 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος για το Κυπριακό και να φανούν οι πραγματικές προθέσεις, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι ο Ν. Αναστασιάδης με επιστολή του έχει ζητήσει απ’ τους ηγέτες της Ε.Ε. να αντιδράσουν στις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας, οι οποίες αφορούν το να ισχύσουν, μετά τη λύση

του Κυπριακού, και για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις βασικές ελευθερίες.

Ο Ν. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του την Κυριακή ανέφερε ότι «όπως αναφέρεται και στην επιστολή, δεν είναι θέμα που αφορά μια χώρα, αλλά το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. και θεωρώ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους των υπολοίπων ή να δημιουργεί προηγούμενα, τα οποία πιθανότατα να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην Ε.Ε».

Όσον αφορά το τι έχει εισπράξει από μεριάς των Ευρωπαίων εταίρων, ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε λόγο για απόλυτη κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων και των Θεσμών.

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τον T. May και την A. Merkel μετά την μετάβασή τους στην Τουρκία, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «είχε προηγηθεί δική μου τηλεφωνική επικοινωνία και με τις δύο, με γραπτά σημειώματα που εστάλησαν και υπήρξε ενημέρωση για τις εκεί επαφές τους».

Για τη σύνοδο σε επίπεδο Υπουργών, ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποτελεί μια Σύνοδος σε επίπεδο Υπουργών την τελική φάση, αλλά τη συντήρηση αυτού που έχει ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι αυτή την περίοδο η Τουρκική Κυβέρνηση λόγω του δημοψηφίσματος ενδεχόμενα να μην είναι σε θέση να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος και να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις όταν και εφόσον ξεπεραστεί και το πρόβλημα που προσχηματικά προβάλλεται αυτή τη στιγμή

The post Έκκληση Αναστασιάδη να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα