Καμμένος: Απαξιώ ν’ απαντήσω στην Τουρκία- Οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν

12:15 5/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι «απαξιώ ν’ απαντήσω στις τουρκικές προκλήσεις» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο», ενώ έκρινε ως «προκλητική ενέργεια» την επίσκεψη της

τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια. Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εν λόγω κίνηση είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών εξελίξεων στην χώρα.

Ο Υπουργός δήλωσε πως «απαξιοί να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις μελών της τουρκικής Κυβέρνησης», ενώ τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το ΥΠΕΞ της Τουρκίας εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση, η οποία έβαζε στο στόχαστρο τον Π. Κάμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «απερίσκεπτο και ανελέητο άτομο, το οποίο αγνοεί τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας».

Όσον αφορά τις αμυντικές συμφωνίες, ο Π. Καμμένος τάχθηκε υπέρ τους, ειδικά με τις ΗΠΑ, για να ενισχυθεί το αμυντικό οπλοστάσιο της Ελλάδας.

Οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν. Η Κυβέρνηση Trump έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό

Αναφορικά, τέλος, με τις πρώτες κινήσεις του Trump ως Πρόεδρος, ο Π. Καμμένος δήλωσε πως «κινείται προς την κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική της «γερμανοποίησης» της Ε.Ε., της κατάργησης των εθνών – κρατών, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και σε διαφορετική λογική από εκείνη της παγκοσμιοποίησης».

Photo: SOOC

The post Καμμένος: Απαξιώ ν’ απαντήσω στην Τουρκία- Οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα