«Το Κατάρ θέλει διάλογο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της χώρας

20:35 6/6/2017 - Πηγή: iPop

«Το Κατάρ θέλει διάλογο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της χώρας, εν μέσω μεγάλης διπλωματικής κρίσης στον Κόλπο, καθώς ο αραβικός κόσμος έχει αποκηρύξει το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε πως «είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε και να συζητήσουμε», διαβεβαιώνοντας πως η Ντόχα είναι ανοιχτή στον διάλογο προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες.

Ο

Al-Thani υπογράμμισε πως το Κατάρ πιστεύει στη διπλωματία και στοχεύει στο να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Δεν είμαστε υπερδύναμη εδώ, δεν πιστεύουμε στην διευθέτηση προβλημάτων μέσω μιας αναμέτρησης

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλείνουν την κάνουλα και στις τραπεζικές συναλλαγές με το Κατάρ

Eμπορικές τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σταματούν να συνεργάζονται με τράπεζες του Κατάρ, σύμφωνα με πηγές του τραπεζικού τομέα στο Reuters.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως κάποια τραπεζικά ιδρύματα καθυστερούν τις συναλλαγές μέχρις ότου λάβουν κατευθυντήριες γραμμές από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών τους σχετικά με τον τρόπο που θα συναλλάσσονται με το Κατάρ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακυρώθηκε η άδεια της Qatar Airways- Το κλείσιμο της εταιρίας εντός 48ωρών

The post «Το Κατάρ θέλει διάλογο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της χώρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα