Εισαγγελική παρέμβαση και για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

15:03 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Προκαταρκτική έρευνα για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας, παρήγγειλε την Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας. Στόχος, όπως δήλωσε είναι η έρευνα που θα διερευνηθεί να αποδείξει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο κ.Τσόγκας ζητά παράλληλα να διερευνηθεί το κατά πόσο υπήρχε όντως ανάγκη διακοπών στην ύδρευση από πλευράς της ΕΥΑΘ.

Τονίζει, πως πρέπει να διατυπωθούν ποια είναι «τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή τους», αλλά επίσης και «αν ήταν ορθός ο προγραμματισμός και η κατανομή του χρόνου κατά τον οποίο συγκεκριμένες περιοχές έμειναν χωρίς νερό».

Ζητά επίσης, να προσδιοριστούν ο τρόπος αλλά και η ορθότητα, καθώς και «η προηγούμενη λήψη των προληπτικών μέτρων για τις διακοπές ύδρευσης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με προσκομιδή των απαιτούμενων εγγράφων από την ΕΥΑΘ».

Την έρευνα, να τονίσουμε, πως θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.

Θυμίζουμε, πως κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για όσα πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε συγκεκριμένο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ΕΔΕ θα απασχολήσουν οι μηχανικές βλάβες οι οποίες οδήγησαν στο να ταλαιπωρηθούν για πολλές ώρες επιβάτες.

ΕΔΕ επίσης πραγματοποιείται και για την κατάσταση που επικράτησε στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας με τον Γιάννη Μπουτάρη να έχει πει πως θα παραιτηθεί, αν προκύψει ότι έχει ευθύνη.

The post Εισαγγελική παρέμβαση και για τις διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα