Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας

11:34 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Εισαγγελική έρευνα σχετικά με την κακοποίηση προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας έχει ξεκινήσει ήδη. Να σημειωθεί, πως όλα όσα έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα θα βρεθούν επί τάπητος, ώστε να βγάλουν τα πορίσματα τους οι εισαγγελικές αρχές.

Θυμίζουμε, πως σύμφωνα με την καταγγελία πέντε παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 ετών φέρεται να έχουν πέσει θύματα εξευτελισμού από αστυνομικούς που εργάζονται στο ΑΤ Ομόνοιας.

Την προκαταρκτική εξέταση για την

καταγγελία έχει αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Να σημειωθεί, πως στην παραγγελία της έρευνας την οποία χρεώθηκε τελικά ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, προέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος.

Τι έχει συμβεί στο Α.Τ. Ομόνοιας;

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πέντε προσφυγόπουλα από 9 έως 14 ετών, εντοπίστηκαν από άνδρες της αστυνομίας να κρατούν τσάντες με στολές και πλαστικά όπλα για μια θεατρική παράσταση. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προσαγάγουν τα παιδιά στο τμήμα όπου και κράτησαν για 7 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τα παιδιά δήλωσαν, πως οι αστυνομικοί δεν τα άφησαν να πιουν ούτε νερό, ενώ τόνισαν πως έγιναν δέκτες σεξουαλικών υπονοούμενων και ρατσιστικών σχολίων.

Παράλληλα, τα προσφυγόπουλα επισήμαναν ότι κρατήθηκαν σε κελιά μαζί με τοξικομανείς και ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τα εξευτελίσουν.

The post Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης προσφυγόπουλων στο ΑΤ Ομόνοιας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα