Αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο- Όσα θα ισχύουν

09:31 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Αναμόρφωση του κλαδολογίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Δημόσιο και μάλιστα άμεσα, όπως σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στόχος του σχεδίου είναι η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναλυτικά όσα θα ισχύουν:

Το Υπουργείο επισημαίνει, πως επιθυμεί την απλοποίηση του υφιστάμενου πολυδαίδαλου κλαδολογίου που αφορά πάνω από 1.400 κλάδους. Αυτό σημαίνει την κατάργηση, αλλά παράλληλα και τη συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με

συνάφεια μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων.

Να σημειωθεί, πως για το εν λόγω έργο έχει ήδη συγκροτηθεί σχετική ομάδα εργασίας. Μάλιστα, η ομάδα την Παρασκευή πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της. Παρών σ΄αυτή ήταν και ο αναπληρωτής υπουργό; Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τι αναμένεται τις επόμενες ημέρες;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες αναμένεται η συγκεκριμένη ομάδα να προβεί στην κατάθεση της σχετικής πρότασή της. Αυτό θα έχεις ως στόχο να συμπληρώσει οργανικά τον νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο που θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Ποιοι είναι μέλη της ομάδας;

Στελέχη του δημόσιου τομέα τα οποία έχουν εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, προβλέπεται η ομάδα των στελεχών του Δημοσίου να συνεργαστεί με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, αλλά και μία ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

The post Αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο- Όσα θα ισχύουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα