Έφυγε από τη ζωή ο Λουκιανός Κελαηδόνης (Photos-Videos)

12:22 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κελαηδόνης, μετά από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Υγεία, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Την ανακοίνωση του θανάτου του, έκανε η οικογένειά του, η οποία ευχαρίστησε τους γιατρούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα στάθηκαν στο πλευρό τους και φρόντισαν τον μουσικοσυνθέτη.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του:

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.

Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού, όσοι θέλετε, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Ποιος ήταν ο Λουκιανός Κελαηδόνης:

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν Έλληνας τραγουδοποιός, αρχικά συνθέτης και στη συνέχεια στιχουργός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη συνέχεια στην Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς να ακολουθήσει αυτήν την επαγγελματική πορεία.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και έχουν δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι σήμερα.

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη

H καλλιτεχνική καριέρα του μουσικοσυνθέτη ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν και γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας». Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από πολύ κόσμο. Μερικά από αυτά είναι: «Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», «Ντίσκο».

Η πρώτη μεγάλη συναυλία

Το «πάρτυ στη Βουλιαγμένη» αποτελεί την πρώτη μεγάλη συναυλία του μουσικοσυνθέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1983 και συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα.

…όσοι πηγαίνουν στη Βουλιαγμένη,
λέει ένας νόμος παλιός,
νύχτα με φεγγάρι κι είναι λίγο φτιαγμένοι,
πάντα τη βρίσκουν αλλιώς…

Η συμβολή του στο θέατρο

Για δέκα χρόνια έγραφε αποκλειστικά τη μουσική για το «Ελεύθερο Θέατρο». Ήταν βασικός συνθέτης στις παραστάσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου» της πρώτης περιόδου. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Λαϊκό Θέατρο του Λ. Τριβιζά.

Η συμβολή του στον κινηματογράφο

Έχει γράψει μουσική για τις ταινίες «Οι κυνηγοί» και «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη, καθώς και για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Photo: www.dailymotion.com

The post Έφυγε από τη ζωή ο Λουκιανός Κελαηδόνης (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα