Εύκολο πανετόνε με σοκολάτα και πορτοκάλι – Η ιταλική συνταγή που έχει γεύση Χριστούγεννα

15:30 9/12/2022 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου να ανέβει ένα level παραπάνω, τότε αυτή η πεντανόστιμη συνταγή για πανετόνε με σοκολάτα και πορτοκάλι δεν πρέπει να απουσιάζει από το εορταστικό μενού! Αυτή η κλασική ιταλική συνταγή είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη και νόστιμη και πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο. Ακολούθησε τις οδηγίες κι εξέπληξε τους καλεσμένους.

Αυτή είναι η συνταγή για την πιο γευστική γαλοπούλα ever και δε γίνεται να λείπει

από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

Συνταγή για πανετόνε: Τα υλικά που θα χρειαστείς1 πακέτο μαγιά1 φλιτζάνι νερό ζεστό 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες ζεστό 1 φλιτζάνι ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας1 αυγό + 1 ασπράδι1 πρέζα αλάτι3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΞύσμα από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο: Μεξικάνικα τάκος με γαλοπούλα και γέμιση που περίσσεψε! Το μυστικό για να βάλεις τέλος στο food waste!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°Ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ με το χλιαρό νερό και το γάλα και ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 5 με 7 λεπτά.Στη συνέχεια, χτυπάμε με το σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 αυγό, αλάτι, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν και μεταφέρουμε σε ένα μίξερ.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και να ζυμωθούν τα υλικά για 5 με 10 λεπτά.Αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις αναμειγνύουμε καλά μέσα στη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ ή χρησιμοποιούμε μια ειδική φόρμα για πανετόνε, και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.Αλείφουμε την κορυφή του πανατόνε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ψήνουμε στους 180° για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί το εσωτερικό του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εύκολο πανετόνε με σοκολάτα και πορτοκάλι – Η ιταλική συνταγή που έχει γεύση Χριστούγεννα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολο, Χριστούγεννα,efkolo, christougenna